10. kolo
30.10.2021 22:15 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Sporting podruhé zvítězil 1:0, i tentokráte se prosadil Coates

Obhájce titulu Sporting ani v této sezóně nevyhrává příliš velkými rozdíly, ovšem i letos mu zatím stačí jednobranková vítězství. Nyní podruhé za sebou zvítězil na ligové scéně v poměru 1:0 a stejně jako proti Moreirense se prosadil uruguayský obránce Sebastián Coates. Celek z Lisabonu se díky tomuto úspěchu posunul na druhé místo tabulky se šestadvaceti body o skóre za vedoucí Porto, Vitórii momentálně patří sedmá příčka se ziskem třinácti bodů.

První větší možnost byla k vidění po necelých pěti minutách hry, kdy Paulinho našel svou sraženou přihrávkou volného Poteho, jenže ten tváří v tvář proti brankáři Varelovi neuspěl a zblízka ho pouze trefil do ramene. Hosté hrozili spíše sporadicky, nicméně ve 12. minutě mohli otevřít gólový účet, jelikož úchvatnou bombu z obrovské vzdálenosti v podání Händela vyboxoval do strany brankář Adán.

Domácím se povedlo rozvlnit síť přesně o čtvrthodiny později, jelikož Pablo Sarabia našel před brankou Poteho a ten bez potíží nasměroval míč mezi tři tyče, avšak tato trefa nakonec neplatila kvůli velmi těsnému ofsajdu Sarabii. Neuběhly ale ani další čtyři minuty a CP přeci jen regulérně skórovalo zásluhou jedenatřicetiletého Coatese. Ten se po rohovém kopu a prodloužení od Paulinha zjevil ve volném prostoru a prudkou hlavičkou zavěsil přímo pod břevno.

Jasný favorit tohoto sobotního střetnutí znovu skóroval necelých pět minut před přestávkou, ale křižná trefa Sarabii opět neplatila vinou ofsajdového postavení španělského záložníka. Sporting měl navrch také po změně stran a hned po několika sekundách druhé půle mohl definitivně rozhodnout, nicméně zcela volný Matheus Nunes selhal před prázdnou brankou a míč uklidil vedle bližší tyče. CP již ale poté i přes očividnou snahu soupeře přeci jen uhájilo těsný náskok až do závěrečného hvizdu.

Autor: Viktor Sandev / vsports.pt, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele