30. kolo
17.04.2022 21:30 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Darwin Núñez (© AFP)

Benfica oplatila Sportingu podzimní utkání a vyloupila Estádio José Alvalade

Letošní lisabonská derby nepřála domácím týmům. Fotbalisté Benficy vrátili Sportingu podzimní porážku a odvážejí si z jeho stadiónu tři body. Sportingu tak s největší pravděpodobností unikla alespoň trochu realistická naděje na mistrovský titul.

Do lisabonského derby vždy obě jedenáctky vstupují s maximálním nasazením, ale úvodní minuty naznačily, že to byli hráči Sportingu, které hnala vpřed utopická naděje na mistrovský titul. V 9. minutě po Goncalvesově prostrčení zakončoval sám z otočky Paulinho, ale míč poslal kolem vyběhnuvšího brankáře pouze vedle tyče.

Neproměněné velké šance mohl o pět minut později litovat dvojnásobně. Vertonghenův dlouhý nákop za obranu nastartoval nohy Darwina Núňeze a nejlepší střelec ligy prokázal svou chladnokrevnost, i přes tlak obránců perfektně přehodil Adána a poslal Benficu do vedení.

Rychle vstřelený gól i zvolené taktiky obou trenérů znamenal, že Sporting měl míč víc času na svých kopačkách, ale moc kloudných akcí vymyslet nedokázal. Teprve po půl hodině hry se Sarabiovi podařilo prostrčit míč do šestnáctky na Goncalvese, ale ani on osamocen v pokutovém území nedokázal z otočky přesně zakončit.

Těsně před koncem úvodní půle opět hrozili hosté a opět hrozili významně. Po na krátko rozehraném rohovém kopu nakonec přeci jen letěl centr do pokutového území, na který si nejlépe vyskočil Núňez, ale Adán jeho hlavičku perfektně zlikvidoval. Ke gólové dorážce se poté dostal Otamendi, ale jeho radost přerušil správně zvednutý praporek pomezního rozhodčího.

Pár minut po začátku druhého dějství mohl vedení svého týmu navýšit Everton, ale jeho střela zpoza pokutového území se pouze zvnějšku otřela o tyč. V následné protiakci na druhé straně hřiště zase po Santosově centru trefil hlavou tyč Sarabia.

Po dynamickém úvodu druhého poločasu se hra velice uklidnila. Benfica přenechala pole působnosti svému soupeři a zodpovědně bránila, což jí proti nevýrazným ofenzivním hvězdám Sportingu stačilo. V nastaveném čase pak úderný Núňez zavelel k protiútoku, který sám dovedl až na hranici pokutového území, kde míč předložil do stoprocentní šance Diasovi, a ten nezaváhal - 0:2.

Sporting tak po dvou vyhraných derby v řadě podlehl na domácím stadiónu Benfice, a pokud se nestane něco překvapivého, může se pomalu loučit nadějemi na titul. Naopak Benfica stáhla ztrátu na svého rivala na rozdíl šesti bodů a bude pečlivě číhat na jakékoliv zaváhání svého rivala.

Autor: Martin Jedlička / vsports.pt

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele