16. kolo
29.12.2021 22:00 CET
3 : 2
(0:1)

Reportáž

Paulinho (© AFP)

Sporting se hodně nadřel, proti Portimonense ho vysvobodil hattrickem Paulinho

Portimonense potvrdilo, že na cizích hřištích letos umí zahrát, a výrazně dokázalo potrápit i slavný Sporting, s nímž nakonec padlo o jednu branku. Do obrátky se dokonce ujalo těsného vedení, jenže jeho radost mu následně zhatil svým hattrickem Paulinho. Ten přitom k tomuto počinu dospěl během pouhých osmnácti minut a byl hlavním strůjcem lisabonského úspěchu.

Hned pětkrát ze sedmi venkovních případů se tým z Portimaa dočkal v Primeira Lize výhry. A byť ho teď čekal jeden z nejtvrdších kalibrů na portugalské scéně, soupeře se nezalekl. Už v 10. minutě naznačil, že nemíní působit jako kompars, Nakadžimovu dělovku z dálky lapil gólman Adán opravdu na poslední chvíli, a to navíc jen s přispěním své brankové konstrukce.

V 18. minutě se poprvé výrazněji osmělil rovněž Sporting, jenže akrobatické zakončení Pabla Sarabiy nakonec nevykázalo prvky přesnosti po přesném pasu od Poteho. Až ve 21. minutě se skóre hnulo kupředu. Fali Candé unikl na levé straně, svou přihrávkou do vápna hledal svého spoluhráče Fabricia, před ním míč odvrátil bránící Matheus Reis, pouze však do vlastní brány.

Ve 33. minutě se snažil o srovnání stavu Pote, ovšem s jeho střelou si poradil brankář Samuel, jinak domácí směrem dopředu opravdu nepůsobili příliš nebezpečně. Hosté stále svého rivala do nebezpečnějšího podnikání nepouštěli, nicméně situace se rapidně změnila poté, co museli od 58. minuty hrát v oslabení. V tu chvíli jako by Leoes ucítili svou kořist a zakousli se do ní.

Červenou kartu mimochodem obdržel po udělené druhé žluté Pedro Sá, který si ve slibně se rozvíjející akci Matheuse Reise počínal nedovoleně a svého protivníka zastavil pouze za cenu faulu. Reakce na řadu přišla poměrně záhy, v 65. minutě Nuno Santos zleva nasměroval centr do pokutového území na hlavu Paulinha, který pak do protipohybu Samuela zdárně skóroval.

V 76. minutě se Paulinho prosadil střelecky již podruhé. Poteho pokus sice zablokoval stoper Willyan, balón se ale odrazil právě do cesty jeho volného protihráče. Potřetí Paulinho gólově zaúřadoval v 83. minutě, to když cílil do poloprázdné brány po pobídce Poteho. Portimonense stačilo v nastavení jenom snížit, Lucas Possignolo namířil merunu pravačkou přesně k tyčce.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Nemá Portimonense venku nějak moc těch výher, kdy byli vypsaní jako outsider???

Reagovat
smazaný uživatel

Snad se Sporting postará, aby nepřibyla alespon po tomto zápase pátá. Je na ně o 3 stovečky vyžší kurz než v zápase s Boavistou. To by mohlo být i 3,24-3,65.

Reagovat
Pharrell

Sporting CP 2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Bukwice si zase honila kládu 1,29.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele