28. kolo
03.04.2022 21:30 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Pablo Sarabia (© AFP)

Sporting přehrál Ferreiru a na vedoucí Porto stále ztrácí šest bodů

Lisabonský Sporting navázal na předchozí úspěšné období a po skalpu nevyzpytatelného Paçosu (2:0) zaznamenal na ligové scéně již své čtvrté vítězství v řadě, celkově neprohrál popáté za sebou a udržel si tak reálnou naději na obhajobu ligového titulu. Se ziskem sedmdesáti bodů si díky zaváhání městského rivala Benficy vytvořil na třetí místo již devítibodový náskok, naopak na dosud neporažené Porto i nyní ztrácí bodů šest.

Hostující celek po čtyřech výhrách v minulých pěti utkáních tentokráte neskóroval a za svým favorizovaným protivníkem přeci jen zaostával, v tabulce mu patří devátá pozice s třiatřiceti body. Domácí měli navrch od samého začátku a soupeře zatlačili na jeho vlastní polovinu, do vedení se dostali ve 20. minutě. Brankář André Ferreira totiž podrazil ve vlastní šestnáctce unikajícího Paulinha a rozhodčí Vitor Ferreira po přezkoumání videa nařídil penaltu.

K té se postavil španělský záložník Pablo Sarabia a nezaváhal, svůj pokus uklidil přímo k levé tyči do protipohybu bezmocného strážce Paçosu. Svěřenci kouče Rúbena Amorima pokračovali v útočném snažení i nadále a svůj náskok mohli navýšit krátce po půl hodině hry, avšak Pedro Goncalves pálil z první ze středu pokutového území o několik decimetrů nad horní tyčku.

V následujícím průběhu se nic zásadního nedělo a ani jeden z gólmanů neměl příliš práce, Sporting znovu rozhýbal svou hru od 65. minuty. Nejprve po akci na pravé straně pálil z mírného úhlu Matheus Nunes a orazítkoval bližší konstrukci, po následném rohovém kopu selhal v tisíciprocentní možnosti střídající Edwards a i kvůli zákroku pozorného Andrého Ferreiry se míč vrátil od tyče i břevna zpět do hry.

Ihned na to se znovu vytáhl gólman hostujícího týmu, neboť zlikvidoval hlavičku z bezprostřední blízkosti v podání Sarabii a poté kmenový hráč francouzského PSG napálil svou utěšenou ranou z hranice šestnáctky vzdálenější spojnici. O osudu tohoto nedělního střetnutí bylo definitivně rozhodnuto v 72. minutě, kdy po dlouhém nákopu Ugarteho převzal míč Nuno Santos a své sólo zakončil přízemním pokusem do protějšího spodního růžku.

Autor: Viktor Sandev / vsports.pt, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele