5. kolo
11.09.2021 21:30 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Sporting působil aktivněji, i tak se v derby s Portem konala remíza

Šlágr pátého kola Primeira Ligy mezi dvěma portugalskými giganty dopadl smírně. Kdyby Sporting dokázal lépe zužitkovávat své možnosti v rámci prvního poločasu, především pak těžko bránitelný Nuno Santos, možná se mohl radovat z vítězství. Ovšem Porto nakonec po přestávce v jedné ze svých mála příležitostí přece skórovalo, a vydolovalo tak z tohoto ostře sledovaného derby bod.

Hned čtyři žluté karty nabídla zhruba úvodní patnáctiminutovka tohoto utkání, sudí Nuno Miguel Serrano Almeida zřejmě dopředu tušil, že tenhle duel se mu pískat lehce rozhodně nebude, snažil se tedy okamžitě vše vyřešit osobními tresty a nastolit na hrací ploše pořádek.

Až těsně poté na řadu přišel opravdu důležitý okamžik tohoto klání. Pedro Porro z pravé strany adresoval dlouhou přihrávku na hranici brankového území, kde míč ve skluzu zachytil nabíhající si Nuno Santos, jenž ho protečoval za záda gólmana Dioga Costy. V 18. minutě hodlal okamžitě srovnat účty Corona, avšak svou hlavičku z vyložené pozice trestuhodně namířil pouze do zámezí.

Ve 26. minutě se pokoušel Joao Palhinha navýšit náskok Sportingu, jenomže po centru Nuna Santose z rohového čtvrtkruhu hlavičkoval jen nad soupeřovu bránu. A ve 31. minutě byl skórování ještě blíže neustále hladový Nuno Santos, nicméně své sólo nezakončil vůbec tak, jak si představoval, a Diogo Costa jeho střelu bravurně vyrazil svou nohou vedle branky. Domácí nepolevovali ve své aktivitě ani v okamžicích následujících, ve 36. minutě se zase ozval Nuno Santos, opětovně ovšem nevyzrál na Dioga Costu.

Druhé dějství bylo podstatně méně zajímavější než to první. Porto hodně stěží hledalo cestu za toužebným vyrovnáním, do šancí se prakticky vůbec nedostávalo. Přesto se jednou přece gólově prosadilo a vykázalo opravdu perfektní efektivitu. V 71. minutě přetáhl Corona zprava dlouhý pas na Díaze, ten vzal celou akci na sebe, posunul se s balónem blíže do středu a z pokutového území vypálil přesně ke vzdálenější tyčce, kam se brankář Adán marně natahoval. V 74. minutě se snažil ještě Sportingu navrátit vedení Paulinho, jeho padající pokus, směřující pod břevno, ovšem zachytil zavčasu Diogo Costa.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Opisovač z tipáče má na tento zápas odlišný názor než na fortuně. Sou mi věci .

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele