21. kolo
06.02.2022 21:30 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Pablo Sarabia (© AFP)

Famalicao neproměnilo penaltu, Sporting tak snadněji slavil očekávanou výhru

Sporting se před klíčovým soubojem, který ho čeká příští pátek, a to proti vedoucímu Portu, nasměroval správným směrem a nynější střetnutí se zachraňujícím se Famalicaem mu dobrou pohodu v kabině nenarušilo. Potvrdil roli favorita, a do díky trefám Pabla Sarabia a Matheuse Reise, a uchoval ztrátu od první příčky na rozdíl šesti bodů. Zároveň si pojistil pozici druhou.

Hosté nevstoupili do tohoto klání vůbec dobře. Už v 6. minutě čelili penaltě, kterou rozhodčí André Narciso nařídil za jasný přestupek bránícího Adriána Marína, jenž ve vápně ve skluzu netrefil míč, ale jen podnikajícího Paulinha, a z bílého puntíku poté nezaváhal Pablo Sarabia. Ve 30. minutě se snažil srovnat stav Joao Carlos Teixeira, ovšem na gólmana Adána nevyzrál.

Lisabonský výběr ani nadále nepůsobil v ofenzívě žádným zářným dojmem, v podstatě spíše pouze udržoval těsný náskok. Famalicao tak vlastně mělo rozhodně větší šanci odpovědět na brzké inkasování, třeba ve 38. minutě zásluhou Riccieliho, jehož hlavička každopádně končila jenom v zámezí. V nastavení prvního poločasu pak přišel na řadu asi klíčový okamžik zápasu.

Hosté totiž taktéž dostali možnost zahrávat penaltu, Pepeho Rodriguese fauloval v šestnáctce nešikovně Pedro Porro, jenže exekutor Banza v zakončení neuspěl a výtečně si počínajícího Adána nepřekonal. Tohle neproměnění příležitosti se Famalicau hodně vymstilo, naopak jeho soupeř se od té chvíle evidentně probudil k životu, začal být v útoku aktivnější, a nakonec ve druhé půli pojistil vítězství díky parádní střele Matheuse Reise, který levačkou zacílil k tyčce.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele