23. kolo
20.02.2022 19:00 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Pablo Sarabia (© AFP)

Sporting se oklepal z debaklu v Lize mistrů a hladce přehrál Estoril

Obhájce mistrovského titulu Sporting se v úterý představil v Lize mistrů a na domácí půdě schytal málo vídaný debakl 0:5 od slovutného Manchesteru City, jeho návrat do vyřazovací fáze milionářské soutěže po dlouhých třinácti letech mu proto vůbec nevyšel. Na ligové scéně si však spravil náladu proti Estorilu, který přehrál o tři góly a v tabulce si upevnil druhé místo se sedmapadesáti body, na vedoucí Porto stále ztrácí bodů šest.

Hosté naopak nenavázali na předchozí úspěch s Tondelou (1:0) a poprvé po třech utkáních v Primeira Lize nebodovali, i přesto jim patří solidní sedmá příčka s třiceti body. CP se rozjíždělo pomaleji a dlouho si nemohlo vytvořit žádnou nebezpečnou možnost, ovšem pět minut před přestávkou se dostalo do vedení. Z hranice šestnáctky vystřelil po zemi Pablo Sarabia a brankář Leite Figueira nakonec neudržel balón ve svých rukavicích.

K dorážce se pak dostal Pedro Gonçalves, jenž přelstil ofsajdovou past a ani ne z metru bez potíží rozvlnil síť. Estoril po změně stran držel se svým protivníkem krok, nicméně svou úlohu si výrazně zkomplikoval krátce po odehrané hodině. Střídající Raúl Silva totiž v blízkosti půlící čáry nevybíravě přišlápl kotník Pedra Porra a rozhodčí Hélder Malheiro mu po přezkoumání videa ukázal přímou červenou kartu.

Lisabonský celek pojistil svůj náskok necelých dvacet minut před závěrečným hvizdem. Matheus Reis si na levém křídle nádherně vyměnil balón s Paulinhem a po jeho geniální finální patičce propálil z osmi metrů naprosto bezmocného Leiteho. O osudu tohoto utkání bylo definitivně rozhodnuto za dalších pět minut. Třetí gól SL zaznamenal Sarabia, jelikož napřáhl z dobrých pětadvaceti metrů a svůj překrásný pokus zakroutil k levé tyči kolem plachtícího hostujícího strážce.

Autor: Viktor Sandev / soccerway.com, vsports.pt. livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele