3. kolo
21.08.2021 21:30 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Sporting hravě zvládl lisabonský souboj, doma zaslouženě skolil Belenenses

Sporting na startu sezóny uspěl v domácím superpoháru, poté vyhrál v Primeira Lize nad Vizelou i Bragou, přičemž i ve svém čtvrtém zápase v řadě se zaradoval z vítězství, to když v městském derby porazil Belenenses. Na střeleckou listinu se zapsali Goncalo Inácio a Joao Palhinha, kteří tak zařídili Leoes pokračování doposud stoprocentní bilance.

Domácí rozhodně dostal do optimální pohody brzký vstřelený gól ze 7. minuty utkání. Rúben Vinagre vyslal z levé strany centr do šestnáctky, tam vyhledal Goncalo Inácia, a protože gólman Luiz Felipe vyběhl ze své brány o něco později, než by bylo zapotřebí, skončila hlavička za jeho zády. Sporting i nadále pokračoval ve své aktivitě a v honbě za pojištěním svého náskoku, avšak Pote ve 12. minutě ani Paulinho o pár chvil později nezaznamenali přesná zakončení.

Podobně, jako Sporting vstoupil do prvního poločasu, se mu zdařil také začátek toho druhého. Joao Palhinha ještě napoprvé z blízkosti na Luize Felipeho nevyzrál, míč se každopádně ihned odrazil zpátky k němu, a následná dorážka již skončila v brankové síti. Hosté na negativní stav nedokázali adekvátně, vlastně jakkoli reagovat, a mohli být ve finále rádi, že třeba v 50. minutě neproměnil svou tutovku Paulinho, jehož vychytal Luiz Felipe, nebo že v 70. minutě zacílil těsně do zámezí svou pravačkou Matheus Nunes, jinak by zřejmě museli skousávat daleko krutější porážku.

Belenenses mimochodem dohrávalo tenhle duel v oslabení, sudí Manuel Oliveira totiž usoudil po shlédnutí videa, že nevybíravý zákrok Afonsa Tairy vůči Joaovi Palhinhovi si přece zaslouží udělení červené karty.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele