12. kolo
28.11.2021 19:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Pablo Sarabia (© AFP)

Sporting vyhrál pojedenácté v řadě, doma skolil Tondelu

Sporting svou dlouhou šňůru výher napříč všemi soutěžemi nezastavil ani proti Tondele. A sumárně posbíral už svou jedenáctou. Jeho sok necestoval do Lisabonu ve vyloženě slabém rozmaru, v posledních pěti ligových kolech uzmul na své konto solidních devět bodů, favorita tohoto střetnutí každopádně nezaskočil. Za celých devadesát minut ani jednou neskóroval.

Domácím bezpochyby dost pomohl dobrý start do tohoto zápasu, který je dostal do optimální psychické pohody. Paulinho v 10. minutě ještě ve vápně trefil bránícího Ikera Undabarrenu, balón se následně odrazil od nohy Khacefa k Pablovi Sarabiovi, který i z těžkého úhlu přelstil brankáře Pedra Trigueiru. Hosté chtěli odpovědět ze standardky, Dadašov ale pálil nepřesně.

O pár chvil později se na lisabonského brankáře Adána snažil vyzrát Rafael Barbosa, ovšem jeho pokus nebyl dostatečně nebezpečný, aby nemohl být zneškodněný. První půle jinak další gólové možnosti nepřinesla, ty nabídlo až dění po obrátce. A hned v 50. minutě přišel na řadu v pořadí druhý zásadní okamžik klání. Nutno podotknout, že poměrně nešťastný pro Tondelu.

Pedro Trigueira dokázal vyrazit střelu Pabla Sarabiy, míč se dostal ihned k Potemu, jenž ho pak nepřihrával na Paulinha vůbec ideálně, avšak po jeho krkolomné teči se přece došoural za brankovou čáru. CDT poté ve zbývajících pasážích utkání nenašlo síly na jeho dramatizaci. Možná zahrozil jen Rafael Barbosa z přímého volného kopu, Adán si nicméně stačil poradit.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com, maisfutebol.iol.pt

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele