13. kolo
03.12.2021 22:15 CET
1 : 3
(0:1)

Reportáž

Sporting napříč všemi soutěžemi vyhrál podvanácté v řadě, zvládl i derby s Benficou

Dérbi da Capital po třech zápasech od července roku 2020 ovládl hostující výběr. Poněvadž Sporting působil přece o něco stabilněji v obou poločasech a Benfica naopak měla problémy s využíváním šancí, v podstatě se z výhry zaslouženě radovali hráči v zelenobílých dresech, kteří připravili svému rivalovi druhou porážku v sezóně na poli Primeira Ligy.

Hosté vstoupili do utkání moc povedeným způsobem a už v 8. minutě gólově udeřili. Pedro Porro zprava posunul míč blíže do středu pole, Pote ho načechral parádně do šestnáctky, kam si naběhl Pablo Sarabia, a ten levačkou ukázkovou volejí zamířil přesně k tyčce. Brankář Vlachodimos mohl na tuhle situaci těžko reagovat, stojící na místě se po střele pouze ohlédl.

Domácí se snažili o odpověď rychle, v 10. minutě vyprodukoval prudkou hlavičku na bránu Álex Grimaldo, nicméně gólman Adán byl připravený a stačil vyrážet do bezpečí. Až ve 37. minutě přišla na řadu další tutovka Sportingu, Pablo Sarabia uvolnil na hranici vápna volného Poteho, jenž z první pálil po zemi, Vlachodimos ale skvěle zasáhl a vyrazil balón do své tyče.

Benfica obecně nepůsobila v ofenzivě vůbec dobře, proti slušně organizovanému soupeři se složitě prosazovala, v závěru první půle navíc řešila další zásadní nepříjemnost, která jí život mohla ještě více zkomplikovat. Měla ovšem ve finále opravdu velké štěstí, že branka Paulinha nebyla uznaná, jelikož se nacházel dle zkoumání VAR v osmadvaceticentimetrovém ofsajdu.

V 60. minutě se As Águias propracovali ke své největší příležitosti na vyrovnání, to když si v pokutovém území naskočil nejvýše Núňez, avšak hlavičkou rozezvonil jen brankovou konstrukci. O pár chvil později mohl skórovat i jeho spoluhráč João Mário, ovšem z tutového postavení merunu poslal jenom do míst, kde jí pohotově mohl zkrotit znovu nachystaný Adán.

A Leoes tohle neproměnění šancí tvrdě ztrestali, v 62. minutě Matheus Nunes senzačně pobídl Paulinha a ten pohotově zacílil. V 64. minutě Benfica zase vykázala smůlu v zakončení, Rafa Silva trefil břevno, a naopak Sporting na druhé straně přidal na své konto třetí gól poté, co se po úniku prosadil Matheus Nunes. V nastavení ještě upravoval skóre domácí náhradník Pizzi.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele