11. kolo
07.11.2021 22:15 CET
6 : 1
(4:1)

Reportáž

Rafa Silva (© AFP)

Benfica se ve šlágru kola Primeira Ligy nemazala s Bragou, zostudila ji šesti brankami

Úplně se nečekalo, že by klání mezi Benficou a Bragou mohlo dopadnout tak jednoznačně ve prospěch lisabonského výběru. Ten měl svému soupeři co oplácet, v květnu s ním totiž padl v bitvě o cennou trofej v Portugalském poháru. A porážku mu vrátil opravdu se všemi úroky. Jeho nejefektivnějším hráčem utkání se stal Éverton se dvěma brankami a dvěma asistencemi.

Lepší start do duelu si domácí v podstatě ani nemohli přát. Už ve 2. minutě se jim totiž zdařilo rozvlnit síť. Núňez u pravé lajny uzmul míč, naběhl si k boční lajně pokutového území, odtud vyslal jemný oblouček k Álexovi Grimaldovi, sbíhajícímu si ze druhé vlny, a ten měl dostatek času a prostoru, aby hlavičku namířil k bližší tyči, kam se brankář Matheus marně natahoval.

Hosté každopádně stačili zareagovat na tohle inkasování poměrně záhy. Ve 12. minutě Castro ze středového kruhu vyprodukoval kolmici za lisabonskou defenzívu, na tu si naběhl Ricardo Horta, který se dostal možná do trochu složitějšího úhlu, i přesto balón nasměroval po zemi k tyčce. Poté mohl Bragu dokonce poslat do vedení Galeno, brankář Vlachodimos však zasáhl.

Závěrečné pasáže prvního dějství následně lépe vyšly Benfice, která si právě v těchto chvílích vytvořila v podstatě rozhodující náskok. Nejprve zaúřadovala ve 37. minutě, to když dělovku Álexe Grimalda stačil Matheus ještě vyrazit, avšak pouze k nohám Núňeze, který se zjevil ve správný čas na tom správném místě a merunu doklepl bez větších potíží za brankovou čáru.

A ve 42. minutě As Águias zužitkovali rychlý brejk. Rafa Silva přihrál doleva na spoluhráče Évertona a ten poté v pravý okamžik prostrčil balón na muže se sedmadvacítkou na zádech zpátky. Následovala jednoduchá, avšak účelná klička proti vracejícímu se Diogoviu Leitemu, jenž se snažil situaci zachránit ve skluzu, a pak pohotové zakončení Matheus nestačil zachytit.

Když už si Os Arcebispos mysleli, že o pauze budou v kabině řešit hlavně tu otázku, jak ještě dohnat nepříjemné manko dvou gólů, museli nakonec tyhle záležitosti dodatečně přehodnotit, protože v samém nastavení první půle kapitulovali napočtvrté. Éverton opětovně uvolnil do vyložené šance Rafu Silvu, který zasprintoval do šestnáctky a pak zacílil za záda Matheuse.

Braga se po obrátce na žádnou odpověď nezmohla, Benfica naopak přidala další dva přesné zásahy, kterými pouze stvrdila svoje suverénní vítězství. V 52. minutě si kromě dvou branek připsal Rafa Silva na své konto i asistenci, jako by se tak odvděčil zakončujícímu Évertonovi, jenž se v 59. minutě mimochodem trefil zase, tentokráte po dlouhé nahrávce zleva od Núňeze.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele