20. kolo
02.02.2022 20:00 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Benfica selhala s Gil Vicente a na vedoucí Porto ztrácí hrozivých dvanáct bodů

Benfica se nedokázala oklepat z neúspěchu ve finále ligového poháru proti Sportingu a nyní na domácí scéně podlehla srdnatě hrajícímu Gil Vicente po výsledku 1:2. Celek z Barcelosu naopak prokázal vynikající formu, v předchozích pěti duelech ani jednou neprohrál a teď si připsal na konto již své čtvrté vítězství. V tabulce se nachází na skvělé páté pozici s třiatřiceti body, SL zůstává na třetím místě se čtyřiačtyřiceti body.

Svěřenci trenéra Nélsona Veríssima nemohou být se svým dosavadním působením spokojeni, jelikož na vedoucí Porto ztrácejí propastných dvanáct bodů a není tak příliš pravděpodobné, že by se ještě vrátili zpět do hry o mistrovský titul. Domácí favorit přitom začal aktivně a po necelých sedmi minutách hry dokázal rozvlnit síť, avšak trefa Otamendiho nakonec neplatila kvůli předchozímu nedovolenému zákroku.

Outsider tohoto středečního utkání z ničeho nic prorazil krátce po deseti odehraných minutách. Dvaadvacetiletý brazilský útočník Samuel Lino si narazil balón s Pedrinhem a dostal se až do pokutového území protivníka, kde nezištnou střelou zamířil mezi nohy kapitána Vertonghena a trefil se přímo do bližšího spodního růžku. Benfica se samozřejmě nevzdala a srovnat stav mohla přesně v polovině úvodního dějství, ale Gonçalo Ramos svým obloučkem z mírného úhlu těsně minul protější konstrukci.

Zhruba po půl hodině hry se vytáhl brankář Andrew proti přízemnímu pokusu Vertonghena a jednoruč ho odvrátil do zámezí. Pět minut před přestávkou se na opačné straně blýskl gólman Vlachodimos, který tváří v tvář proti rozběhnutému Talochovi předvedl vynikající zákrok. SL po změně stran tlačilo, ale v 64. minutě senzačně inkasovalo podruhé. Náskok hostů pojistil gruzínský záložník Giorgi Aburjania, jenž po rohovém kopu z levé strany hlavičkoval zády k brance a s velkou dávkou štěstěny uklidil míč k pravé tyči.

Domácí pak ve zbývajícím průběhu tlačili a snížení se dočkali v 88. minutě. Aktivní Gonçalo Ramos využil načechraného pasu Rafy Silvy z levého křídla a prudkou hlavičkou z osmi metrů zavěsil přímo do pravého dolního rohu. Lisabonský gigant pak vytvořil na soupeře obrovský tlak, jenomže žádnou gólovou příležitost si nevypracoval.

Autor: Viktor Sandev / vsports.pt, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Ti buzeranti zase něco tušili .

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele