26. kolo
11.03.2022 21:15 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Benfica pouze remizovala s Vizelou a nadále ztrácí na čelo ligy

Fotbalistům Benficy se v letošní sezóně nepodařilo udělat z Estádio da Luz pevnost a opět na domácím stadiónu ztratili. Tentokrát v dlouhém oslabení pouze remizovali 1:1 s Vizelou, když remízu patnáct minut před koncem pro domácí vystřelil mladíček Araújo.

O tom, že to pro domácí Benficu bude složitý zápas, nebylo pochyb již od 8. minuty, kdy domácí záložník Adel Taarabt uviděl červenou kartu. Jeho zákrok na Sarmienta sudí Oliveira prvně ocenil žlutou kartou, ale po kontrole videa své rozhodnutí přehodnotil a marockému záložníkovi ukázal kartu červenou.

Brzké vyloučení změnilo přístup domácích ke hře a favorit se jen těžko prokousával do výrazných šancí. Naopak mohli hrozit hosté. Ve 34. minutě brankáře Vlachodimose pořádně prověřil Sarmiento. Na druhé straně se v závěru druhé půle zaskvěl brankář Silva, který dobře zasáhl proti Nuňézové hlavičce.

V 65. minutě naplno propukla radost na lavičce hostů, kteří proti oslabenému soupeři cítili šanci. Obrana Benficy nejprve na své levé straně nezachytila náběh Kouaoua, jenž přesným centrem našel v pokutovém území nehlídaného Cassiana, pro kterého zakončení z bezprostřední blízkosti brány nebyl problém - 0:1.

Šance na tříbodový úspěch Vizely měla reálné obrysy pouhých deset minut. Když se totiž nedařilo zkušeným oporám, potáhli Benficu mladíci. Čtvrthodiny před koncem klasické hrací doby se napřáhl Ramos ke střele z hranice pokutového území, kterou Silva vyrazil pouze před sebe, kde byl nejpohotovější Araújo a srovnal stav utkání. Dvacetiletý útočník ve svém třetím ligovém představení vstřelil premiérový gól.

Vyrovnávací gól domácí celek nabudil a o pět minut později mohl být dokonán obrat. Jako nůž máslem projel s míčem hostující obranou Rafa Silva, kterému se podařilo překonat i svého jmenovce v bráně soupeře, ale míč pohotově z brankové čáry odkopl Kiki.

Araújo mohl svůj životní zápas dotáhnou k dokonalosti v nastaveném čase, kdy se hned dvakrát dostal k nebezpečnému zakončení, ale vynikající Silva v bráně mu další gólovou radost nedopřál. Benfica tak poosmé v sezóně ztratila a její ztráta na ligové čelo se navyšuje.

Autor: Martin Jedlička / vsports.pt

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele