15. kolo
19.12.2021 18:00 CET
7 : 1
(3:0)

Reportáž

Darwin Núñez (© AFP)

Benfica předvedla proti Marítimu gólový galavečer a deklasovala ho 7:1

Benfica se v posledních týdnech nachází ve skvělé formě a tu beze zbytku potvrdila proti Marítímu, které až do tohoto nedělního utkání pod vedením nového kouče Vasca Seabray ani jednou neprohrálo. Tentokráte ale nestačilo na svého konkurenta ve všech ohledech a utrpělo s ním vysoký debakl v poměru 1:7. Domácí se museli obejít bez svého trenéra Jorgeho Jesuse (disciplinární trest), nicméně proti CS jim to vůbec vadit nemuselo.

SL v tabulce zůstává na třetí pozici se sedmatřiceti body a na vedoucí duo Porto - Sporting stále ztrácí čtyři body. Hosté doposud posbírali čtrnáct bodů a patří jim desátá příčka, avšak na šestnáctou barážovou pozici Famalicãa mají náskok pouhých tří bodů. Lisabonský gigant vládl na trávníku od samého začátku a do vedení se dostal po necelých třech odehraných minutách zásluhou dvaadvacetiletého uruguayského kanonýra Darwina Núñeze.

Ten využil parádní přízemní kombinace svých spoluhráčů, ve volném prostoru se pak němu s trochou štěstí odrazil míč a z hranice brankového území ho dokázal usměrnit do levého spodního růžku. Stejný hráč přidal svůj desátý gól této ligové sezóny krátce po odehrané čtvrthodině, jelikož využil skvělého pasu Joãa Mária z pravého křídla a prudkou hlavičkou zblízka zamířil mezi nohy bezmocného brankáře Victora.

Domácí stihli vsítit svůj třetí gól ještě do přestávky. Ve 34. minutě odvedl vynikající práci Rafa Silva, jelikož přesně načasovanou přihrávkou na levou stranu uvolnil nabíhajícího Gilberta a brazilský krajánek se blýskl parádní bombou pod břevno. Obrázek hry se v žádném případě neměnil ani po přestávce. Ve 48. minutě měl přesnou mušku také aktivní Rafa Silva, když po brilantní kolmici od Romana Jaremčuka stanul tváří v tvář proti Victorovi a chytrým padáčkem ho bez potíží přeloboval - 4:0.

Útočná aktivita Benficy pokračovala také v následujícím průběhu. Po necelé hodině hry se zapsal do střelecké listiny i ukrajinský reprezentant Jaremčuk, neboť po nahrávce nezastavitelného Rafy Silvy stanul před poloprázdnou brankou a zblízka ji nemohl minout. Od tohoto okamžiku tempo hry přeci jen trochu opadlo, ovšem v závěrečné čtvrthodině se znovu zvýšilo a k vidění byly další tři góly, o které se postarali už jen střídající hráči.

Hosté alespoň na chvíli snížili obrovské manko v 81. minutě, kdy Ali Alipour obdržel centr od Pedra Pelágia a hlavou usměrnil balón do protějšího dolního růžku. Jenomže pak již byla vidět pouze Benfica. Pět minut po inkasované trefě skóroval Gonçalo Ramos, jenž díky zpětné pobídce Harise Seferoviče napálil míč z deseti metrů pod horní tyčku - 6:1. V nastaveném čase uzavřel gólový účet právě švýcarský forvard Seferovič umístěnou hlavičkou ze sedmi metrů.

Autor: Viktor Sandev / livesport.cz, soccerway.com, vsports.pt

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele