29. kolo
09.04.2022 19:00 CET
3 : 1
(1:1)

Reportáž

Darwin Núñez (© AFP)

Núňezův hattrick pomohl Benfice otočit duel proti Belenenses

Když se oba celky potkaly naposledy v loňském roce na konci listopadu, konala se doslova a do písmene jedna velká fraška. Belenenses trpělo potížemi s koronavirem, nastoupilo na plac jen v devíti hráčích a nakonec padlo o sedm branek, přičemž ukončen byl duel hned zkraje druhé půle. A stejně jako tehdy si v dresu Benficy zařádil uruguayský forvard Darwin Núňez.

I tehdy totiž zaznamenal hattrick, tentokráte se ale musel vypořádávat s faktem, že proti němu stanul protivník v kompletním složení. Především se pak vysoce favorizovaní domácí museli v tomto městském derby oklepávat po dost nepříjemném momentu hned zkraje mače. Úvodní pasáže zápasu zkrátka zaspali a hned ve 3. minutě inkasovali. Rafael Camacho ve vápně umně zakličkoval, poslal prudkou přihrávku na hranici brankového území, odkud nikým nehlídaný Afonso Sousa umístil balón pod břevno. A ve 14. minutě se dokonce mohl Rafael Camacho sám uvést na listinu střelců, nicméně jeho pokus na bližší tyčce lapil gólman Vlachodimos.

Ve 22. minutě se poprvé v utkání osmělili As Águias a okamžitě svou příležitost přetavili ve vyrovnání stavu. Taarabt zprava vyslal dlouhý přízemní pas do šestnáctky, ten propadl až na Núňeze, který z blízkosti hravě propálil brankáře Luize Felipeho. Ve 36. minutě se pokoušel skórovat Éverton, avšak zpoza vápna směroval balón, smolně pro něj, jen do hostující tyčky.

Do druhého dějství nastoupila Benfica zostra a v 54. minutě udeřil gólově opětovně Núňez. Taarabt byl znovu klíčovým mužem pro tuhle akci, chytrou kolmicí uvolnil na hranici ofsajdu balancujícího spoluhráče, jenž se zase v koncovce nezmýlil. A v 58. minutě Núňez své moc povedené vystoupení korunoval další trefou, kterou zároveň pojistil zisk tří bodů. Joao Mário zabojoval ve středu pole, podnikl s balónem výpad vpřed, zleva mu seběhl aktuálně nejlepší střelec Primeira Ligy, který si pak před Luizem Felipem věděl rady, jak se svou šancí správně naložit. Belenenses poté zahrozilo už jenom v 79. minutě, Afonso Sousa však nemířil přesně.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele