28. kolo
01.04.2022 21:15 CET
3 : 2
(1:0)

Reportáž

Iuri Medeiros (vlevo) slaví gól (© AFP)

Braga po dramatickém vývoji udolala Benficu a zachovala si naději na třetí místo

V pátečním šlágru 28. kola si nevyzpytatelná Braga vyšlápla na favorizovanou Benficu a i přes ztrátu dvoubrankového náskoku nakonec zvítězila nejtěsnějším poměrem 3:2, díky němuž si upevnila čtvrté místo tabulky se ziskem dvaapadesáti bodů. Právě na svého lisabonského rivala ztrácí bodů devět, což se ve zbývajících šesti kolech ještě dá stáhnout. Naopak SL po nečekané porážce téměř definitivně ztratilo reálnou naději na titul.

Svěřencům trenéra Nélsona Veríssima se vzdálilo i vytoužené druhé místo, neboť za městským rivalem Sportingem zaostávají o šest bodů a jejich manko se může ještě navýšit. Benfica se navíc příliš dobře nenaladila na úterní čtvrtfinále Ligy mistrů s věhlasným Liverpoolem. Přitom do páteční předehrávky vstoupila s větším elánem a již po necelých dvanácti odehraných minutách si vytvořila první nadějnou možnost.

Po rychlé akci středem hřiště se ocitl na pravé straně osamocený Jaremčuk, ovšem z mírného úhlu mířil k přední tyči a nevyzrál na pozorného brankáře Matheuse. Zhruba v polovině druhého poločasu dopravil míč do prázdného prostoru tří tyčí obránce Vertonghen, ale jeho gól přeci jen neplatil kvůli zřetelnému hraní rukou. Domácí otevřeli gólový účet po necelé půlhodině hry zásluhou Iuriho Medeirose.

Ten se postavil k přímému volnému kopu těsně za hranicí pokutového území a svou skákavou dělovkou obstřelil zeď, balón následně zapadl do protějšího spodního rohu mimo dosah marně se natahujícího gólmana Vlachodimose. SC po změně stran vyčkávalo a druhého zásahu se dočkalo v 59. minutě. André Horta využil geniální kolmice do volného prostoru od Ricarda Horty a po vynikající kličce zamířil s naprostým přehledem k bližší konstrukci.

Lisabonskému vyzyvateli svitla naděje na úspěch asi dvacet minut před závěrečným hvizdem. Po centru z pravé strany zahrál nešťastně rukou ve vlastní šestnáctce André Horta a rozhodčí Luis Godinho nařídil pokutový kop, který bez větších potíží proměnil uruguayský kanonýr Darwin Núñez ranou do pravé šibenice. Neuběhly ani další tři minuty a bylo bleskově srovnáno.

Po lahodném obloučku na hranici brankového území přelstil ofsajdovou past Ricardo Horta a pohotovou hlavičkou našel osamoceného João Mária, jenž se zblízka nemýlil. Bragu však tento moment nepoložil, právě naopak. O dvě minuty později totiž rozhodl o jejím vítězství střídající Vítor Oliveira, když po úžasném křižném pasu Musratiho překonal Vlachodimose střelou z voleje ke vzdálenější konstrukci. V nastaveném čase ještě chtěl srovnat na konečných 3:3 navrátilec v sestavě Seferovič, jenže z osmnácti metrů pálil vedle pravé tyče.

Autor: Viktor Sandev / vsports.pt, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Znovu se ptám. Kdo a odkud centrálně řídí tento zkurwený , zavšivený bordel???? Braga rupne za 1,76 s Gil Vicente, aby následně přesně jak jim to nalinkovaly sázkovky 2,61-3,42-2,71 udělali Benfiku.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele