10. kolo
01.11.2021 20:00 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Wenderson Galeno (© AFP)

Braga opět vyhrála, tentokráte si poradila s Portimonense

Braga v dosavadním průběhu portugalské nejvyšší soutěže nepředvádí stabilní výkony, nicméně teď dokázala naplno bodovat již podruhé za sebou a s devatenácti body se rázem vyšvihla na čtvrté místo o skóre před pátý Estoril, za vedoucím Portem zaostává o bodů sedm. Nyní v pondělním duelu 10. kola přivítala houževnaté Portimonense a nakonec ho zdolala po výsledku 3:0. Hosté prohráli podruhé v řadě a jsou šestí se čtrnácti body.

SC prožilo velmi dobrý start do zápasu, neboť hned svou první větší možnost z 5. minuty přetavilo ve vedoucí gól. Na levém křídle se uvolnil Nuno Sequeira, který svou razantní přihrávkou našel před hranicí pokutového území Wendersona Galena. Ten po bleskovém zpracování okamžitě vypálil a svůj pokus usměrnil přímo do bližšího spodního růžku kolem marně se natahujícího brankáře Portugala.

Domácí celek mohl pojistit svůj náskok po necelé odehrané čtvrthodině, ale rozběhnutý Castro neměl na pravé straně příliš mnoho času a svou křižnou střelu nakonec poslal kolem vzdálenější konstrukce. Vzápětí se na opačné straně musel poprvé vytáhnout také gólman Matheus, jenž prudkou hlavičkou zblízka od Renata Júniora parádně odvrátil jednoruč nad svou branku.

Svěřenci trenéra Carlose Carvalhala zahrozili do konce úvodního dějství ještě dvakrát, ale prosadit se nedokázali. Druhou uklidňující trefu nakonec přidali osm minut po přestávce a i v tomto případě měl přesnou mušku Wenderson Galeno. Čtyřiadvacetiletý brazilský forvard se odhodlal k pokusu z levého rohu pokutového území a naprosto parádně zavěsil do protější šibenice. Domácí si pak s přehledem hlídali dostatečný náskok a definitivní třetí zásah přidali v nastaveném čase, jelikož střídající Mario González po rychlé akci propálil Portugala.

Autor: Viktor Sandev / vsports.pt, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele