22. kolo
12.02.2022 16:30 CET
2 : 1
(0:1)

Reportáž

Estádio Municipal de Braga (© AFP)

Braga otočila vývoj s Paçosem díky dvěma trefám kanonýra Ricarda Horty

Braga předvádí i v tomto ročníku portugalské ligy velmi nevyrovnané výkony, po dvou výhrách v řadě nezvládla pikantní derby s Vitórií (1:2) a ani teď s vyzyvatelem z Ferreiry nebyla daleko od neúspěchu. Od konce úvodního dějství prohrávala, nicméně zhruba v polovině druhé půle srovnal Ricardo Horta a stejný hráč pak rozhodl o nejtěsnější výhře 2:1 brankou v 90. minutě. SC si tak upevnilo čtvrté místo v tabulce se ziskem jednačtyřiceti bodů.

Hosté i přes slibný začátek nevyhráli v nejvyšší soutěži již pošesté za sebou a patří jim až nelichotivá třináctá příčka s jednadvaceti body. Mírný favorit začal o něco aktivněji a první obrovskou možnost si vypracoval krátce po odehrané hodině. Po přihrávce z pravé strany si seběhl před branku Vítor Oliveira, nicméně ve stoprocentní pozici selhal a hodně netradičně stehnem zakončil příliš vysoko.

Přesně ve 30. minutě byl poprvé vidět pozdější hrdina Horta, jenž napřáhl z necelých pětadvaceti metrů a po zemi mířil do bližšího spodního růžku, ale brankář André Ferreira nadvakrát zkrotil balón ve svých rukavicích. Mírný outsider z ničeho nic udeřil v nastavení prvního poločasu. K přímému volnému kopu z pětadvaceti metrů se postavil Vitorino Antunes a razantním skákavým projektilem k přední konstrukci překvapil gólmana Matheuse.

Braga po změně stran přidala a vyrovnání se dočkala v 67. minutě. Sedmadvacetiletý Horta se postaral o výstavní trefu, protože se postavil ke standardní situaci ze třiceti metrů a svou bombu fantasticky uklidil do protější šibenice. Za další čtyři minuty si od rozhodčího Gustava Correiy vysloužil přímou červenou kartu vystřídaný André Horta, neboť zřejmě protestoval nad rámec slušného chování, avšak tento moment neměl na samotný průběh žádný vliv.

Když už se zdálo, že se výsledek měnit nebude, tak svou třináctou ligovou trefou v sezóně převrhl misky vah na stranu Bragy nezastavitelný Horta. Ten využil vynikající práce Vítora Oliveiry na pravém křídle a po zpětné nahrávce usměrnil svou přízemní střelu z patnácti metrů k pravé tyči.

Autor: Viktor Sandev / vsports.pt, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele