20. kolo
30.01.2022 19:00 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Mohamed Al Musrati (© AFP)

Braga po obrátce zaznamenala zlepšení, doma tak skolila rivala z Moreiry de Cónegos

Braga rozhodně nepředvedla žádné vystoupení, na které by se mělo dlouho vzpomínat, avšak i takové nakonec stačilo na konečný skalp Moreirense v souboji o Minho. První dějství ještě žádnou branou nepřineslo, v tom druhém se už ale už prosadili střelecky Al Musrati a Ricardo Horta z penalty, jež tak stvrdili současné postavení domácího výběru na čtvrté příčce tabulky.

Hosté nevstoupili do tohoto utkání vůbec špatně, hned v 1. minutě se tlačil za první změnou skóre Rafael Martins, v 16. minutě z voleje vypálil svou levačkou Fábio Pacheco, avšak ani jeden z nich mezi tři tyče nezamířil. Až ve 37. minutě se jaksi poprvé ozvali taktéž domácí, a to zásluhou Castra, avšak jeho slabý pokus bez větších obtíží polapil brankář Mateus Pasinato.

Ani ve druhém poločase nepůsobilo Moreirense vůbec zle, sotva sudí Joao Pedro Pinheiro do své píšťalky hvízdl na znamení jeho zahájení, už se k zakončení propracoval Paulinho, ovšem zacílil jenom nad bránu. Jestliže Braga působila před přestávkou neškodně, pak kdo ví, jakým směrem by se duel upínal, kdyby ji vlastně neuklidnila poměrně šťastná trefa ze 48. minuty.

Od bránícího Matheuse Silvy se míč odrazil k volnému Alimu Musratimu, který z blízkosti velmi pohotově zacílil. Os Arcebispos jako by tenhle moment opravdu nakopl k očekávanému výkonu, najednou začali být daleko nebezpečnější a vítězství pojišťovali v 72. minutě, to když Artur Jorge zahrál ve vlastním vápně rukou, kopala se tedy penalta, a tu využil Ricardo Horta.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com, skysports.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Co nám předvede Braga?

Reagovat
smazaný uživatel

Sezona ještě není na konci.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele