12. kolo
30.11.2021 21:15 CET
4 : 1
(2:0)

Reportáž

Ricardo Horta (© AFP)

Braze se v ofenzívě dařilo a houževnatou Vizelu tak přehrála o tři branky

Braga v dohrávce 12. kola nejvyšší portugalské soutěže dokázala naplnit papírové předpoklady proti nováčkovi z Vizely a díky celkem snadnému vítězství 4:1 odčinila nedávnou porážku v Evropské lize s dánským Midtjyllandem (2:3) i ligový debakl proti lisabonské Benfice (1:6). V tabulce se prozatím vyhoupla na čtvrté místo s dvaadvaceti body, ovšem za vedoucím duem Porto - Sporting stále zaostává o propastných deset bodů.

Hosté prohráli teprve podruhé z předchozích devíti duelů na ligové scéně, na druhou stranu doposud zaznamenali jedinou výhru a s deseti body jsou až patnáctí. Braga měla navrch od úvodního hvizdu a první gólovou možnost si vypracovala již po necelých deseti odehraných minutách, kdy si na rohový kop z levé strany naskočil brazilský obránce Raúl Silva a jeho hlavičku famózně jednoruč odvrátil do zámezí brankář Charles.

Podruhé domácí ekipa zahrozila v 19. minutě, kdy se k přímému volnému kopu z dvaceti metrů postavil Iuri Medeiros a jeho tvrdý přízemní projektil dokázal Charles nadvakrát i s trochou štěstí odvrátit ke svým spoluhráčům. Jasný favorit se přeci jen dostal do vedení za dalších osm minut. Ricardo Horta převzal hezkou přihrávku do volného prostoru od Medeirose a razantní dělovkou z deseti metrů překonal naprosto bezmocného hostujícího strážce.

V samém závěru úvodního dějství se stejný hráč prosadil podruhé, když Aidara ve vlastní šestnáctce evidentně podrazil Vítora Oliveiru a nařízený pokutový klop proměnil Horta s přehledem střelou do pravého spodního růžku. O osudu tohoto úterního klání bylo definitivně rozhodnuto dvanáct minut po změně stran. Medeiros rozehrál rohový kop z levého křídla a před hranicí brankového území našel hlavičkujícího Raúla Silvu, který s pomocí břevna i přes zákrok Charlese skóroval - 3:0.

Vizela zaznamenala alespoň čestný úspěch asi dvacet minut před závěrečným hvizdem. Koffi Kouao přetlačil v osobním souboji Mouru a pak z voleje nekompromisně napálil balón k protější konstrukci. Nicméně hosté se ve zbývajícím průběhu na nic dalšího nezmohli a naopak v nastaveném čase inkasovali počtvrté, neboť gólový účet uzavřel Abel Ruiz pohotovým přízemním pokusem z deseti metrů.

Autor: Viktor Sandev / livesport.cz, soccerway.com, vsports.pt

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele