31. kolo
25.04.2022 19:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Ricardo Horta (© AFP)

Porto po více než roce a půl v lize prohrálo a zkomplikovalo si cestu za titulem

Největší současný adept na portugalský trůn nezvládl šlágr 31. kola na půdě podceňované Bragy a po těsné porážce 0:1 ještě nemá jistý titul. Jeho největší rival Sporting totiž uspěl s Boavistou (3:0) a náskok Porta se tak ztenčil na šest bodů. Nicméně v tuto chvíli má situaci stále ve svých rukách a k jistotě naplnění svého cíle potřebuje získat čtyři body. Bragag i přes senzační výhru skončí v této sezóně Primeira Ligy na čtvrté pozici.

Svěřenci trenéra Sérgia Conceiçãa prohráli v tomto ligovém ročníku vůbec poprvé a navíc se nedokázali zapsat do historie. Pokud by totiž nyní neprohráli, tak by vytvořili nový rekord - konkrétně nejdelší sérii neporazitelnosti šesti nejlepších lig v Evropě. Doposud měli na kontě 59 duelů bez prohry a vyrovnali tedy maximum italského AC Milán z let 1991-93, více jim však dopřáno nebude. Braga si definitivně zajistila čtvrté místo, ale za třetí Benficou zaostává o nedostižných devět bodů (horší bilance vzájemných utkání).

Hosté sice drželi míč z více jak šedesáti procent a vytvořili si i více střeleckých pokusů, avšak gólově se prosadit nedokázali. První větší možnost byla k vidění po necelé čtvrthodině hry, kdy z hranice šestnáctky napřáhl André Horta, ale brankář Diogo Costa předvedl jistý zákrok. Poté tempo hry opadlo, jenomže velmi zajímavá byla závěrečná desetiminutovka úvodního dějství.

Nejprve pálil nepřesně Evanilson a poté poslal balón příliš vysoko Vitinha. Vzápětí mohl na opačné straně otevřít gólový účet Ricardo Horta, avšak ranou z dvaadvaceti metrů pouze orazítkoval břevno. Ofenzivní podívaná byla k vidění také po změně stran, Braga vsítila rozhodující trefu v 54. minutě. Na pravém křídle unikl Abel Ruiz, jenž svým parádním pasem našel u vzdálenější tyče zapomenutého Ricarda Hortu a ten svým stehnem přeci jen dopravil míč do branky.

Favorit tohoto pondělního střetnutí se po změně stran snažil alespoň vyrovnat a hlavně v samém závěru doslova neopouštěl útočnou polovinu, ovšem na gólmana Matheuse si nepřišel a domů proto odjíždí s prázdnou.

Autor: Viktor Sandev / vsports.pt, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele