17. kolo
09.01.2022 19:00 CET
2 : 2
(1:1)

Reportáž

Radost hráčů Bragy (© AFP)

Braga zaváhala s Famalicãem, remízu zachraňovala až v poslední minutě

Braga nenavázala na vysokou výhru s Aroucou a tentokráte nedokázala přehrát zachraňující se Famalicão, se kterým pouze remizovala v poměru 2:2. V tomto nedělním utkání hrála téměř sedmdesát minut v oslabení a zhruba čtvrthodiny před závěrečným hvizdem její soupeř vývoj otočil, ovšem nakonec díky trefě Maria Gonzáleze z 90. minuty zachránila alespoň bod. V tabulce portugalské ligy se stále nachází na čtvrté pozici s dvaatřiceti body.

SC v tuto chvíli zaostává za třetí Benficou o osm bodů, na vedoucí Porto již ztrácí propastných patnáct bodů. Pro hosty má tento bodový zisk cenu zlata, nicméně i tak jsou předposlední sedmnáctí s dvanácti body. Jasný favorit přitom začal skvěle a už po necelé čtvrthodině hry vedl. Na pravé straně se hezky uvolnil Miguel Falé a míč předložil pro volného Ricarda Hortu, jenž po zemi s přehledem nasměroval míč do prázdné branky.

Tým vedený trenérem Carlosem Carvalhalem si značně zkomplikoval situaci ve 24. minutě. Bruno Rodrigues totiž hodně nešetrně přišlápl kotník Banzy a rozhodčí Fábio Melo ho nekompromisně vyloučil. FC srovnalo stav krátce po odehrané půlhodině, kdy se Rúben Lima opřel do balónu z voleje po zpětném pasu Iva Rodriguese a svou levačkou nádherně zavěsil k protější konstrukci mimo dosah bezmocného gólmana Matheuse.

V následujícím průběhu byly k vidění šance na obou stranách a brankáři se několikrát vyznamenali, Famalicão převrhlo misky vah na svou stranu v 81. minutě. Do senzačního vedení ho poslal aktivní Ivo Rodrigues, jenž sám utekl po levém křídle, obešel i Matheuse a z mírného úhlu přeci jen rozvlnil síť. Braga se ale nevzdala a za dalších devět minut vsítila druhý gól, neboť střídající Mario González využil obrovského nedorozumění Riccieliho s Batubinsikou a bez větších potíží pokořil brazilského strážce Luize Júniora.

Autor: Viktor Sandev / vsports.pt, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Pokud zde není něco ošéfováno sezhora , tak takhle 4,27-4,27. Pro méně odvážné 2,27-3,38.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele