13. kolo
05.12.2021 21:30 CET
2 : 0
(2:0)

Reportáž

Ricardo Horta (© AFP)

Braga zvládla důležité utkání s Estorilem a nakonec zvítězila 2:0

Hráči Bragy před důležitým duelem závěrečného kola skupinové fáze Evropské ligy potvrdili zlepšující se formu proti konkurenčnímu Estorilu a díky dvěma trefám svého nejlepšího střelce Ricarda Horty již z úvodního dějství nakonec zvítězili po výsledku 2:0, díky čemuž se udrželi na současném čtvrtém místě s pětadvaceti body a právě před svým nedělním rivalem si vytvořili čtyřbodový náskok, na vedoucí Porto stále ztrácejí bodů deset.

Hosté naopak přišli v portugalské nejvyšší soutěži o šestizápasovou šňůru neporazitelnosti a na šesté Portimonense disponují jednobodovým náskokem. Domácí to přitom úplně jednoduché neměli, jelikož přesně v polovině prvního poločasu neproměnili poutový kop a navíc od 65. minuty hráli bez vyloučeného Lucase Mineira, nicméně i přesto udrželi dvoubrankový náskok až do závěrečného hvizdu.

Úvodní velká možnost byla k vidění krátce po deseti odehraných minutách, do které se dostal právě Horta, ke kterému se šťastně odrazil míč na kopačku po přihrávce středem hřiště, avšak tváří v tvář na brankáře Thiaga nevyzrál. Ve 24. minutě Francisco Geraldes jednoznačně podrazil ve vlastní šestnáctce unikajícího Yana Couta a k nařízené penaltě se postavil Horta, jenž ale naprosto selhal a jeho přízemní pokus ukryl ve svých rukavicích famózní Thiago.

Sedmadvacetiletý záložník však napravil toto zaváhání přesně o deset minut později, jelikož poslal Bragu do vedení po parádní přízemní kombinaci svých spoluhráčů a z hranice brankového území překonal hostujícího strážce chytrým přízemním obstřelem. Neuběhlo ani dalších pět minut a Horta se prosadil podruhé, tentokráte obdržel přesně načasovaný oblouček od Iuriho Medeirose a v pádu na hranici ofsajdu zavěsil přímo do bližší šibenice.

SC chtělo definitivně pojistit svůj náskok krátce po změně stran, nicméně Medeiros trestuhodně střílel z bezprostřední blízkosti o kousek vedle levé konstrukce. Svěřenci trenéra Carlose Carvalhala si přeci jen zkomplikovali situaci necelou půlhodinu před koncem, když Lucas Mineiro zastavil ve slibně se rozvíjející akci střídajícího Romária Baróa a po druhé žluté kartě předčasně zamířil do útrob stadionu, jenomže pak i díky pohotovým zákrokům gólmana Matheuse přeci jen uhájili čisté konto.

Autor: Viktor Sandev / livesport.cz, soccerway.com, vsports.pt

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele