18. kolo
15.01.2022 19:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Estádio Municipal de Braga (© AFP)

Braga neuspěla ani proti Marítimu a nakonec mu podlehla o jednu branku

Braga nedokázala uspět ani ve svém druhém zápase nového roku a po nedávné remíze s Famalicãem (2:2) tentokráte selhala proti Marítimu, se kterým kvůli brance v samém závěru nečekaně prohrála nejtěsnějším poměrem 0:1. V tabulce sice zůstává na čtvrté pozici s dvaatřiceti body, ovšem za vedoucím Portem již zaostává o astronomických osmnáct bodů. Hosté naopak díky senzačnímu skalpu poskočili na devátou příčku s třiadvaceti body.

Domácí přitom začali aktivněji a krátce po deseti odehraných minutách se mohli dostat do vedení, když dělovku Galena z dobrých pětadvaceti metrů dokázal brankář Paulo Victor odvrátit na svou bližší tyč. Pak aktivita SC lehce utichla, teprve pět minut před přestávkou napřáhl z dvaceti metrů aktivní Galeno a horní tyčku minul zhruba o metr a půl. Těsně předtím domácí přišli o svého trenéra Carlose Carvalhala, jenž kvůli nepřístojnému chování uviděl od rozhodčího Gustava Correiy přímou červenou kartu.

Braga lépe vstoupila také do druhého dějství a ve 48. minutě chtěl skórovat Iuri Medeiros, který z mírného úhlu pálil těsně nad břevno. Marítimo se poprvé ozvalo o necelých deset minut později, jelikož se k přímému volnému kopu z hranice pokutového území postavil Beltrame a jeho tečovanou střelu dokázal brankář Matheus jednoruč vyrazit do strany.

Favorizovaní domácí se pak po většinu času nacházeli na útočné polovině a hrozili hlavně z delší vzdálenosti, ale Paulo Victor prakticky neměl až do závěrečného hvizdu žádnou větší práci. Naopak v 89. minutě rozhodl o svém úspěch outsider tohoto sobotního utkání. Po odvráceném centru z levé strany získal odražený balón Cláudio Winck, lehce si ho předkopl kupředu a následně levačkou parádně zavěsil do vzdálenějšího spodního růžku.

Autor: Viktor Sandev / vsports.pt, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (1)

Přidat komentář
oli9

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele