15. kolo
19.12.2021 22:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Radost hráčů Bragy (© AFP)

Braga rozhodla o svém těsném vítězství nad Belenenses již v první minutě

Domácí Braga nedokázala až do tohoto nedělního utkání 15. kola zvítězit třikrát za sebou a k tomu ve čtvrtek v Taça da Liga utrpěla hodně nečekaný debakl 1:5 s podceňovanou Boavistou, ani tentokráte proti poslednímu celku tabulky Belenensesu nepředvedla úplně optimální výkon. Nicméně díky trefě Moury už po zhruba čtyřiceti sekundách nakonec získala tři body a v tabulce se udržela na čtvrté pozici s osmadvaceti body.

Hosté po rozsáhlé nákaze koronavirem prohráli podruhé v řadě nejtěsnějším poměrem 0:1, v dosavadním ročníku portugalské nejvyšší soutěže získali pouhých osm bodů a jsou úplně poslední osmnáctí. Tento duel pro ně nezačal vůbec dobře, jelikož ihned po úvodním hvizdu inkasovali. Francisco Moura převzal vynikající kolmici do běhu od Iuriho Medeirose a krátce po čtyřiceti odehraných sekundách překonal brankáře Luize Felipeho přízemním pokusem zblízka.

Jasný favorit mohl navýšit svůj náskok přesně po čtvrthodině hry, avšak razantní volej Andrého Horty z dvaadvaceti metrů prosvištěl o necelý metr vedle pravé konstrukce. Domácí měli tlak i v následujícím průběhu a další solidní příležitost si vypracovali ve 32. minutě, ale aktivního Mouru tentokráte vychytal připravený hostující strážce.

Následně se Braga nikam netlačila a svůj výkon oživila až v závěrečných dvaceti minutách, kdy domácí začali hrát na velké riziko. V 75. minutě mohl definitivně rozhodnout Abel Ruiz, ovšem po jeho sólu a následné tvrdé ráně famózně zasáhl Luize Felipe a balón vytěsnil na rohový kop.

Vzápětí měl stejný hráč ještě blíže ke skórování, jenže zcela zapomenut orazítkoval svou přízemní střelou bližší konstrukci. A když v nastaveném čase nevyzrál na vynikajícího gólmana lisabonského klubu ani záložník Chiquinho, tak se výsledek již nezměnil.

Autor: Viktor Sandev / livesport.cz, soccerway.com, youtube.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

U tipsportu se ještě ladí noty . Má jen zápas a sbr. Opět neodpovídá aktuální kurz. 1,22-6-9,94.

Reagovat
smazaný uživatel

To byl fofr .

Reagovat
smazaný uživatel

Už je mě to jasné, co se dělo. Hezky to odladili. Braga, prosím pěkně v 10., 12., a 13. kole doma vyhrála v poho s hcs-1,5. Nic neobvyklého, pokud by u všech těch tří zápasu nebyl vypsán na jedničku vyžší kurz, než v 15. kole.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele