6. kolo
20.09.2021 22:15 CET
3 : 1
(0:0)

Reportáž

Strhující závěr utkání vyústil ve čtyři branky: Braga nakonec přetlačila Tondelu

Dlouho se zdálo, že tenhle zápas dospěje bez jediné změny skóre do finální remízy. Jenže samotný závěr nabídl pořádnou přestřelku, kterou nakonec lépe zvládla favorizovaná Braga. Tondela nesehrála obecně vůbec špatnou partii, musela však stejně skousávat pouze svou pátou porážku v řadě na frontě Primeira Ligy.

Hosté vstoupili do utkání solidním způsobem, už v 10. minutě se mohli ujmout vedení, avšak Salvador Agra svou pravačkou bránu přestřelil. Ve 12. minutě se poprvé ozvali taktéž domácí, a to prostřednictvím Chiquinha, který zacílil po zemi těsně vedle branky. V závěru první půle se ještě pokoušel změnit bezgólový stav na zadní tyčce domácí útočník Ricardo Horta, ovšem z nelehké pozice se mu nepodařilo usměrnit míč do potřebných prostorů.

Až do 81. minuty se žádný důležitý moment na hrací ploše nekonal. Poté se však rozjel hodně neobvyklý kolotoč s přesnými zásahy, sumárně se jednalo o čtyři. V 81. minutě se na střeleckou listinu jako první zapisoval Iuri Medeiros, který se dostal k dorážce poté, co k němu brankář Niasse vyrážel pokus Maria Gonzáleze. V 84. minutě pak Niasseho překonával Ricardo Horta, který přebíral autové vhazování od Yana Couta a i těžšího úhlu zamířil přesně tam, kam potřeboval.

Tondela se ovšem nevzdala, i když si byla moc dobře vědoma, že času už opravdu nezbývá mnoho, a v 86. minutě klání zdramatizovala, to když Dadašov využil patičky Murilla umným zakončením ke vzdálenější tyčce a za záda zkoprnělého gólmana Matheuse. Jenže Braga si nakonec svého rivala více k tělu nepřipustila, dokonce se jí povedlo ještě vítězství pojistit v 90. minutě, jelikož Iuri Medeiros neměl před Niassem potíže zužitkovat uvolnění od Andrého Horty.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele