25. kolo
05.03.2022 19:00 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

Radost hráčů Benficy (© AFP)

Benfica nakonec otočila duel s Portimonense a udržela si reálnou naději na titul

Lisabonská Benfica letos nemá na kontě jedinou trofej a zatím to vypadá, že se její vitrína v tomto ročníku nerozšíří, ovšem nyní dokázala otočit vývoj v divokém utkání s ambiciózním Portimonense a i přes nepříznivý vývoj ho porazila 2:1. Díky tomu si upevnila třetí místo v tabulce se ziskem sedmapadesáti bodů a za Portem stále zaostává o bodů deset, na druhý Sporting má manko čtyř bodů. Domácí jsou devátí s devětadvaceti body.

Úvodní dvacetiminutovka nic zásadního nepřinesla, Portimonense se dostalo do nečekaného vedení krátce po polovině úvodního dějství. Welinton Júnior převzal vynikající kolmici z vlastní poloviny v podání Carlinhose a svůj krátký samostatný únik chladnokrevně zakončil přízemní střelou do pravého dolního růžku. První poločas byl několikrát přerušen kvůli ošetřování i diváckým nepokojům a nastavovalo se proto dlouhých 15 minut.

Benfica dokázala srovnat stav v sedmé minutě nastavení, neboť se z hranice pokutového území opřel do balónu Alex Grimaldo a svůj kroucený pokus uklidil přesně k pravé konstrukci kolem dívajícího se gólmana Portugala. Na konci první části přišlo Portimonense o trenéra Paula Sergia, jenž neudržel nervy na uzdě - za nesportovní chování uviděl od rozhodčího Veríssima druhou žlutou a následně tedy i červenou kartu, zbytek zápasu proto strávil na tribuně.

Svěřenci trenéra Nélsona Veríssima rozhodli o svém úspěchu pět minut po změně stran. Teprve jednadvacetiletý záložník Gonçalo Ramos se po střílené přihrávce Rafy Silvy a zákroku Portugala zjevil zcela osamocen před odkrytou brankou a z bezprostřední blízkosti ji neminul. Hosté si pak těsný náskok pohlídali až do závěrečného hvizdu, navíc v samém závěru si domácí Fahd Moufi neodpustil nevybíravé poznámky směrem k sudímu Veríssimovi a ten ho po přímé červené kartě poslal předčasně do kabin.

Autor: Viktor Sandev / vsports.pt, livesport.cz, soccerway.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele