27. kolo
20.03.2022 21:00 CET
1 : 2
(0:2)

Reportáž

Vydařený první poločas zajistil Braze proti Portimonense vítězství

Fotbalisté Bragy využili klopýtnutí regionálního a tabulkového rivala Gil Vicente a díky výhře 2:1 z půdy Portimonense upevnili svou pozici na čtvrtém místě tabulky. Arsenalistas zajistil tři body hlavně vydařený první poločas, ve kterém vstřelili oba góly.

Stejně jako ve čtvrtek v Evropské lize proti Monaku zvládla Braga perfektně vstup do utkání. V 5. minutě Oliveira prošel velice snadno obranou domácích a zatáhl míč do pokutového území, kde se jeho centr po nešťastných odrazech od obránců a brankáře Samuela dostal až k Mourovi, jenž míč dotlačil do prázdné brány.

Navzdory povedenému vstupu hostů do utkání mohlo být už v 17. minutě vyrovnáno. Angulo si navedl míč z levé strany na svou silnější pravačku a cestě míče do brány po jeho střele zabránil až Matheusův perfektní zákrok.

Neproměněná střela mohla kolumbijského křídelníka mrzet ještě víc o pět minut později. To hostující Al Musrati dlouhým centrem z vlastní poloviny vyslal do úniku Couta, jehož náběh obrana nezachytila a brazilského mladíka již nezastavilo nic - 0:2.

Portimonense v letošní sezóně rozhodně nehraje druhé housle a je nebezpečné i proti favoritům. Po půlhodině hry zkusil střelu z dálky Carlinhos a Matheus se musel hodně natahovat, aby jí konečky prstů vytáhl na břevno. O pět minut později ve skluzu z nebezpečné pozice zakončoval Junior, ale střeleckou smůlu domácího celku neprolomil.

Carlos Carvalhal nejspíš svěřencům o poločasové pauze naordinoval opatrnější taktiku, neboť se obraz hry po změně stran uklidnil. První vzruch na stadiónu vyvolal až po čtvrthodině hry nebezpečnou střelou z voleje Horta, ale míč proletěl těsně vedle tyče. Nepoštěstilo se ani Oliveirovi, který narušil rozehrávku domácí obrany, ale Samuela již nepřekonal.

Domácí střelci nebyli schopní prolomit zmar před bránou, ale gólu se nakonec stejně dočkali. V 63. minutě Moufiho centr z pravé strany do vlastní sítě srazil David Carmo a Portimonense mělo najednou dostatek času na zdramatizování duelu.

To se ale domácímu celku nepovedlo a nebezpečná byla hlavně Braga, které obraz hry vyhovoval a hrozila z protiútoku. Portimonense tak nedokázalo zvrátit stav z prvního poločasu a Braga si z jeho půdy odvezla všechny tři body, o které teď má náskok na páté Gil Vicente.

Autor: Martin Jedlička / vsports.pt

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele