26. kolo
14.03.2022 21:15 CET
0 : 2
(0:2)

Reportáž

Sporting proti Moreirense splnil povinnost a neztrácí naději v boji o titul

Sporting odpověděl na nedělní výhru Porta a vyhrál v pondělní dohrávce 26. kola portugalské ligy na půdě Moreirense 2:0. Tři body pro svůj tým zajistili přesnými trefami Slimani a Paulinho. Sporting tak udržuje šestibodové manko na vedoucí Porto.

Hosté byli od úvodu aktivnější a hnali se za otevřením skóre. Aktivitou hýřila hlavně pravá strana hřiště, kde dávali domácí obraně zabrat Edwards s Porrem. Po jejich kombinaci se dostal ke střele ze střední vzdálenosti Nunes a gólovým oslavám zabránil jen skvělý zákrok brankáře Pasinata.

Zárodek první gólové akce nakonec přišel z levé strany, ale stejně u toho byl Edwards. K tomu se vrátil míč po zahrání rohového kopu a druhý pokus na centr již anglický záložník využil efektivněji. Našel totiž hlavu Slimaniho, který od svého zimního příchodu už počtvrté rozvlnil síť - 0:1.

Pět minut před koncem prvního poločasu byla nálada mezi zeleno-bílými ještě veselejší. Porro se na pravé straně ukázkově uvolnil a přesným centrem na zadní tyč vyzval Paulinha k zakončení, které nejlepší střelec hostů zvládl tak, jak se od útočníka jeho kvalit očekává.

Po změně stran se přeci jenom na hostech projevil náročný zápasový program a zpomalili tempo hry. Moreirense ale větší prostor ke kombinaci nedokázalo využít a druhá půle nabídla nezábavnou podívanou.

Jedinou šancí druhé půle byla Sarabiova střela z úhlu, ale Pasinato vystihl záměr argentinského křídelníka a pohlídal si, aby mu míč neprošel mezi nohama. Sporting tak porazil Moreirense na jeho stadiónu 2:0 a udržuje šestibodovou ztrátu na vedoucí Porto.

Autor: Martin Jedlička / vsports.pt

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele