34. kolo
14.05.2022 16:30 CET
4 : 1
(3:0)

Reportáž

Moreirense bez potíží porazilo Vizelu a se štěstím nakonec proniklo do baráže

Moreirense před závěrečným kolem základní části tohoto ročníku Primeira Ligy živilo už jen šanci na baráž, ovšem situaci nemělo ve svých rukách a kromě vítězství nad Vizelou potřebovalo zaváhání Tondely. Oba body byly nakonec splněny, neboť po vlastní výhře 4:1 přišla zpráva o nečekané remíze CD s Boavistou (2:2) a domácí výběr se proto posunul na šestnáctou příčku s devětadvaceti body.

Před Tondelou nakonec skončil o jediný bod a v dodatečné baráži si proto může udržet prvoligovou příslušnost, i když jednoduché to mít rozhodně nebude. Hosté se zachránili už v minulém kole, nyní však zaostávali za svým rivalem ve všech ohledech a v Primeira Lize obsadili konečné čtrnácté místo s třiatřiceti body. Moreirense vstoupilo do klíčového střetnutí s obrovským odhodláním a během úvodní půlhodiny si vytvořilo rozhodující třígólový náskok.

Hosté začali naprosto katastrofálně a již po necelých třech odehraných minutách se museli obejít bez vyloučeného Ivanilda Fernandese, který ve vyložené brankové možnosti podrazil unikajícího Paulinha a rozhodčí Almeida mu nekompromisně ukázal přímou červenou kartu. Nicméně i v deseti se mohli dostat do vedení za další tři minuty, jenomže po centru z pravého křídla hlavičkoval Artur Jorge do břevna vlastní branky.

Následně však dominovalo na trávníku pouze Moreirense. Úvodní trefu vsítilo v 8. minutě, kdy Sori Mané vyskočil nejvýše do vzduchu před hranicí branného území a svou pohotovou hlavičkou rozvlnil síť. Za dalších osm minut byl rozdíl ve skóre dokonce dvoubrankový, protože Artur Jorge využil parádně zahraného přímého volného kopu od Pedra Amadora a taktéž hlavou pokořil naprosto bezmocného gólmana Gonçalvese.

O osudu tohoto střetnutí bylo definitivně rozhodnuto přesně po odehrané půlhodině. Paulinho předvedl krásnou akci na levé straně a svým vynikajícím centrem našel u vzdálenější konstrukce Derika Lacerdu, jenž akrobaticky usměrnil balón do odkryté branky - 3:0. Domácí přidali čtvrtou trefu v 66. minutě, neboť osamocený Yan Matheus zavěsil z bezprostřední blízkosti do protější šibenice. Vizela zaznamenala alespoň čestný úspěch ve třetí nastavené minutě, jelikož razantní bombou ze standardní situace skóroval Marcos Paulo.

Autor: Viktor Sandev / vsports.pt, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele