15. kolo
18.12.2021 21:30 CET
0 : 3
(0:0)

Reportáž

Divočina v Barcelosu. Sporting skolil Gil Vicente po obrátce, oba týmy dohrávaly v oslabení

První dějství žádný přesný zásah nenabídlo, zato hned dvě červené karty ano. Až po obrátce se podařilo Sportingu přetlačit Gil Vicente, které tak přišlo o šňůru pěti ligových zápasů bez porážky. Domácí se snažili odolávat statečně, dokonce přežili i penaltu, hosté ale přece zabrali, a slavili ve finále desátý tříbodový rezultát za sebou v rámci Primeira Ligy.

V úvodních pasážích tohoto duelu se především musel činit sudí Tiago Martins. Ten už ve 12. minutě tasil z kapsy červenou kartu, ačkoli původně ukázal žlutou, neboť na videu viděl, kterak Fudžimoto opravdu dost nešetrně sestřelil Matheuse Reise, a domácí museli po právu do oslabení. Jenže síly na hřišti se velmi rychle vyrovnaly, také Sporting totiž následně hřešil.

Z celé situace vznikl poměrně solidní galimatyáš ve 22. minutě. Za zády rozhodčího upadl na zem v nepřerušené hře Pedrinho, u nějž se pohyboval jeho sok Ugarte, a ten měl být dle Tiaga Martinse tím, kdo ho srazil. Jenže nakonec se ukázalo, že oním viníkem, který neudržel nervy na uzdě, byl Luís Carlos, vyloučení pro Ugarteho bylo zrušeno a přisouzeno spoluhráči.

Ve 33. minutě byl opět pořádně na očích hlavní arbitr tohoto klání. Pořádně se přitom mohli čílit příznivci Gil Vicente, neboť je bezpochyby pravda, že Ugarte pád na trávník v šestnáctce soupeře vážně hodně teatrálně přihrál po kontaktu s bránícím Vitorem Carvalhem. Pokutový kop byl přesto nařízen, postavil se k němu Pote, jehož střelu nicméně zastavil gólman Frelih.

Až ve druhé půli nakonec hosté potvrdili svoje kvality, dění na hrací ploše bylo přece výrazně klidnější. V 53. minutě udeřil gólově Nuno Santos, jenž levačkou usměrnil míč parádně, i s pomocí teče stopera Lucase Cunhy, na zadní tyč. V 64. minutě se balón odrazil od Goncala Inácia za brankovou čáru po střele Poteho. A pak Daniel Braganca využil pobídky Paulinha.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com, skysports.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele