9. kolo
25.10.2021 20:00 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Braga si poradila s Gil Vicente brankou v samém úvodu

Braga si v letošním ročníku portugalské ligy rozhodně nevede podle svých představ a v tuto chvíli to vypadá, že na vysněný boj o titul může zapomenout. Po dvou předchozích remízách sice nyní dokázala zdolat Gil Vicente nejtěsnějším poměrem 1:0, ovšem v tabulce se stále nachází až na pátém místě se šestnácti body a na vedoucí Benficu ztrácí bodů osm. Domácí momentálně nevyhráli sedmkrát za sebou a jsou desátí s devíti body.

Hosté vstoupili do pondělního duelu naprosto skvěle a jediný gól vsítili už po necelých čtyřech odehraných minutách. Po krásném obloučku za defenzívu soupeře se opřel do míče z první kapitán Horta a trefil dobře postaveného brankáře Freliha, k dorážce se poté dostal zcela neobsazený Vítor Oliveira a ten svůj přízemní pokus usměrnil přímo do protějšího spodního rohu. SC mohlo navýšit svůj náskok krátce po odehrané čtvrthodině.

Po hezkém průniku podél koncové čáry se totiž dostal ke střele Iuri Medeiros a vzdálenější konstrukci minul jen o několik decimetrů. Gil Vicente se v žádném případě nevzdávalo a vyrovnat mohlo zhruba deset minut před přestávkou, avšak po rychlém přečíslení selhal ve stoprocentní možnosti Brazilec Samuel Lino a zblízka nevyzrál na fantastického gólmana Matheuse.

Hostující strážce pak musel zasahovat i v následujícím průběhu první půle, ve 36. minutě se hned dvakrát blýskl proti střele z mírného úhlu i následné dorážce v podání aktivního Lina. Gil Vicente po změně stran sevřelo svého protivníka na jeho vlastní polovině a blízko k vyrovnání mělo v 54. minutě, kdy Léautey dokonce obešel Matheuse a i trefil prázdnou branku, ale vracející se Diogo Leite zázračně vykopl balón z brankové čáry. Braga pak hubené vedení uhájila až do závěrečného hvizdu a získala tak důležité vítězství.

Autor: Viktor Sandev / vsports.pt, soccerway.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele