18. kolo
16.01.2022 19:00 CET
0 : 2
(0:2)
Stadión:
 

Reportáž

Pedro Gonçalves (© AFP)

Sporting napravil zaváhání se Santa Clarou a Vizelu udolal 2:0

Vizela se v poslední době potýká a nákazou koronavirem, i přesto se za svůj nedělní výkon proti favorizovanému Sportingu nemusí stydět, jelikož i v hodně provizorní sestavě prohrála s lisabonským obhájcem mistrovské trofeje "pouze" 0:2. Nicméně jako nováček soutěže nebodovala na portugalské scéně potřetí v řadě a na ligové scéně klesla až na šestnáctou barážovou pozici se šestnácti body. CP má na kontě sedmačtyřicet bodů a je druhé.

Vzhledem k jasné výhře Porta nad Belenensesem (4:1) ztrácí na čelo tři body, ale ve zbývajícím průběhu se toto manko rozhodně dá stáhnout. Jasný favorit se musel v samém úvodu strachovat, neboť již po sedmi odehraných minutách mohl prohrávat. Na pravém křídle uprchl Cann a poté i křižně vypálil, ovšem brankář Adán výborně odvrátil balón do strany. Následně Sporting převzal taktovku tohoto utkání a ve 28. minutě se dostal do vedení.

Pedro Gonçalves si po parádní přízemní souhře efektivně narazil míč s Pablem Sarabiou a pak ukázkově z dvanácti metrů usměrnil míč k levé tyči, brankář Pedro Silva se jen naprázdno proletěl vzduchem. Hosté od tohoto okamžiku ožili a ani ne za tři minuty mohli navýšit své vedení, jenomže rozběhnutého Paulinha zblízka vychytal právě domácí strážce. Svěřenci trenéra Rúbena Amorima se přeci jen dočkali druhé uklidňující trefy ve 42. minutě.

Nuno Santos zpětně přiklepl balón pro volného Daniela Bragançu, který z patnácti metrů vynikající placírkou zavěsil přímo bližší šibenice a Silva znovu neměl nárok. O osudu utkání mohlo být definitivně rozhodnuto pět minut po změně stran, avšak prudkou střelu Gonçalvese famózně jednoruč zneškodnil pozorný strážce FC. Sporting potřetí rozvlnil síť necelou čtvrthodinu před závěrečným hvizdem, nicméně zakončující Goncalo Inacio se nacházel v ofsajdu a ve zbývajícím průběhu se už nic dalšího nestalo.

Autor: Viktor Sandev / vsports.pt, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele