22. kolo
11.02.2022 21:15 CET
2 : 2
(1:2)

Reportáž

Mehdi Taremi (© AFP)

Sporting neudržel v Portu dvoubrankový náskok a po remíze 2:2 stále ztrácí na svého rivala šest bodů

Jeden z nejočekávanějších zápasů druhé poloviny tohoto ročníku nejvyšší portugalské soutěže svého vítěze nakonec neměl, i když obhájce v podobě mistrovského Sportingu vedl na půdě dosud neporaženého Porta krátce po odehrané půlhodině už 2:0. Nicméně páteční šlágr nakonec nedovedl do úspěšného konce a ke svému úhlavnímu konkurentovi o nejvyšší příčku se proto nepřiblížil, v tuto chvíli za ním stále zaostává o šest bodů.

FC tak přeci jen uhájilo dosavadní neporazitelnost i ve svém 22. ligovém utkání a se ziskem šedesáti bodů zůstává na prvním místě, CP je se čtyřiapadesáti body na kontě druhé. Zápas měl od samého začátku obrovský náboj, svěřenci trenéra Rúbena Amorima si výrazně zkomplikovali situaci krátce po změně stran po vyloučení Sebastiána Coatese. Tento duel měl navíc nepříjemnou dohru, neboť byli vyloučeni hned čtyři další hráči (dva na každé straně) kvůli hromadné potyčce po závěrečném hvizdu.

Mírný favorit se mohl dostat do vedení ani ne po šedesáti odehraných sekundách, kdy si íránský kanonýr Mehdi Taremi navedl míč blíže do středu hrací plochy a z pětadvaceti metrů velmi nebezpečně vystřelil, ovšem brankář Adán brilantně odvrátil jeho skákavý pokus do strany. Hosté z ničeho nic otevřeli gólový účet v 8. minutě, jelikož Matheus Reis našel krásným obloučkem z levého křídla Paulinha a ten hlavou z hranice brankového území zamířil přesně do levého dolního růžku.

Sporting dokázal pojistit své vedení ve 34. minutě. Přetažený pas z levé strany v podání aktivního Reise vrátil před branku Pablo Sarabia a zcela osamocený Nuno Santos pak měl před bezmocným gólmanem Costou velmi snadnou úlohu. Výběr vedený koučem Sérgiem Conceiçãem se ale v žádném případě nevzdal a za další čtyři minuty se vrátil do hry o bodový zisk. Snížení obstaral Fábio Vieira, jenž se po zpětné nahrávce Taremiho opřel do balónu z hranice šestnáctky a s milimetrovou přesností ho usměrnil přímo k pravé konstrukci.

CP se dostalo do velkých problémů ani ne čtyři minuty po výměně stran. Uruguayský obránce Coates totiž zatáhl za záchrannou brzdu v osobním souboji s rozběhnutým Evanilsonem, rozhodčí João Pedro Pinheiro mu zcela po zásluze udělil druhou žlutou kartu za zastavení slibně se rozvíjející akce a Coatesovo vystoupení tedy celkem brzy skončilo.

Porto chtělo srovnat stav po necelé odehrané hodině, jenomže Sanusi svým pohotovým volejem orazítkoval bližší tyč. Domácí se přeci jen dočkali své druhé trefy zhruba dvacet minut před koncem. A byl to právě jeden z nejlepších mužů na hřišti Taremi, který po parádním centru Fábia Vieiry hlavičkoval z osmi metrů mimo dosah plachtícího Adána.

Oslabený Sporting poté již uhájil alespoň remízový výsledek, vzhledem k průběhu s ním však nebude úplně spokojen. Těsně po konci utkání se při odchodu z hrací plochy dostali do vzájemné konfrontace obránce Pepe s náhradním brankářem Marchesínem proti Sarabiovi s Tabatou a Pinheiro za tuto nesportovní stránku jinak pohledného klání všem shodně ukázal přímou červenou kartu.

Autor: Viktor Sandev / vsports.pt, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele