14. kolo
12.12.2021 21:30 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Luis Díaz (© AFP)

Porto zvládlo i šlágr 14. kola s Bragou a udrželo se v čele Primeira Ligy

Porto se dokázalo oklepat z úterní porážky v Lize mistrů se španělským Atléticem, kvůli které ho čeká jen playoff o osmifinále Evropské ligy, a nyní v nedělním střetnutí s konkurenční Bragou zvítězilo nejtěsnějším poměrem 1:0. Jedinou branku utkání vsítil v polovině úvodního dějství Luis Díaz. "Draci" se tak udrželi na prvním místě tabulky s osmatřiceti body o skóre před druhým Sportingem a na třetí Benficu má náskok sedmi bodů.

Braga naopak přišlo o šňůru dvou ligových výher v řadě a opět bude nespokojena, neboť ve čtvrtečním střetnutí Evropské ligy pouze remizovala se srbskou Crvenou Zvezdou (1:1) a skončila na druhém místě s deseti body o bod před dánským Midtjyllandem, v únoru ho tedy taktéž čeká vyřazovací fáze o nejlepší šestnáctku druhé nejprestižnější evropské klubové soutěže. Domácí začali zostra a do vedení se mohli dostat už po necelé čtvrthodině hry.

Vitinha totiž postupoval sám středem hřiště a nakonec vypálil z dvaadvaceti metrů, jeho tvrdou ránu však dokázal brankář Matheus jednoruč odvrátit na rohový kop. Neuběhly ani další dvě minuty a do vedení se mohli z ničeho nic dostat hosté, jelikož se v nadějné pozici na levé straně zjevil rozběhnutý Francisco Moura a z deseti metrů pumelicí orazítkoval bližší konstrukci.

Porto vstřelilo rozdílovou branku ve 22. minutě. Teprve čtyřiadvacetiletý kolumbijský záložník Díaz obdržel parádní kolmici mezi defenzivu Bragy od Uribeho a vyběhnutého Matheuse přehodil ukázkovým obloučkem. Domácí favorit hodlal navýšit náskok za dalších pět minut, ale dělovka Uribeho z dobrých pětatřiceti metrů prosvištěla o kousek vedle levé tyče. V samém závěru první půle ještě nebezpečně hlavičkoval Grujić po pasu Vitinhy, ovšem přední tyč minul o několik decimetrů.

Svěřenci trenéra Sérgia Conceiçãa měli navrch také po změně stran a v 50. minutě se chtěl postarat o nádherný gól Brazilec Evanilson, jenomže patičkou přeci jen minul branku soupeře. Hosté mohli srovnat stav krátce po sedmdesáti minutách hry, jenže Ricardo Horta mířil ve stoprocentní možnosti vedle a pak po rohovém kopu hlavičkoval nepřesně Bruno Rodrigues. Poté se již nic zásadního nepřihodilo a ke změně výsledku tedy nedošlo.

Autor: Viktor Sandev / livesport.cz, soccerway.com, vsports.pt

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Že nemá kurzy naše jednička se dá pochopit, ale že je nemá ani dvojka je divné. Zde opsán kurz z jedné nejmenované zahraniční sk 1,49-4,25-5,84. Jestliže je Benfika udělala za kurz 1,61 6:1, tak by mělo logicky Porto vyhrát alespon za těch bídných 1,49 .

Reagovat
smazaný uživatel

.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele