6. kolo
19.09.2021 19:00 CET
5 : 0
(1:0)

Reportáž

Porto se s Moreirense nemazlilo, zasadilo mu pět přesných ran

Jestliže před pár dny v Lize mistrů na půdě Atlética Madrid nedokázalo Porto ani jednou skórovat, pak v Primeira Lize proti Moreirense si nyní výrazně spravilo chuť. Mahdí Taremí a Luis Díaz zaznamenali shodně po dvou gólech, doplnil je poté ještě Pepe, který finalizoval konečný pětigólový skalp výběru z Minha. Ten hlavně po obrátce nepředvedl vůbec dobrý výkon.

Ve 24. minutě se Porto objevilo v jakési první větší šanci tohoto střetnutí. Joao Mário podnikl výpad po pravé straně, následně adresoval centr do šestnáctky, kam si seběhl Wendell, ten ale nebyl úplně připravený na nějakou důstojnější a účelnější střelbu a v rychlosti do míče jen tak drcnul, takže ten nakonec skončil pouze nad hostující bránou. Až ve 34. minutě se Dragoes dočkali své první vstřelené branky, pomohla jim k tomuto počinu nařízená penalta.

Paulinho ve vlastním vápně kopl zezadu do nohy Taremího, jenž se tak k balónu prostě nemohl propracovat, k pokutovému kopu se jakožto exekutor postavil sám faulovaný, a ten zamířil chytře do protipohybu gólmana Mateuse Pasinata. Ve 37. minutě se Moreirense pokoušelo o srovnání stavu, z dálky napřáhl Camará, avšak svůj pokus nasměroval pouze do zámezí. Další změny skóre zkrátka přišly na řadu až po přestávce, Dragoes zařadili ještě na vyšší rychlostní stupeň a dočkali se celkově dalších čtyř přesných zásahů.

V 51. minutě využili bez větších obtíží špatný nákop Mateuse Pasinata. Ve středu pole ho zachytil Fábio Vieira, který merunu okamžitě směřoval do zcela volného prostoru na Díaze, jemuž pak nedělalo žádné problémy proniknout do pokutového území a zamířit přesně na vzdálenější tyčku. V 57. minutě se podařilo rozvlnit síť rovněž Taremímu, protože se však předtím Díaz nacházel v ofsajdu, nebyl tenhle gól uznán jako regulérní. Přece se však portský celek nemusel touto skutečností vyloženě stresovat, pouze o pár chvil později se totiž dočkal i tak dalšího úspěchu.

Znovu šlo o dobrou spolupráci Fábia Vieiry a Díaze, přičemž druhý jmenovaný zase sám před Mateusem Pasinatem v koncovce v 65. minutě prostě nezaváhal. Na střeleckou listinu se stihl zapsat podruhé také Taremí, tentokráte z dorážky, poněvadž stále nejistý Mateus Pasinato neudržel původní zakončení Vitinhy ve své náruči. A v 77. minutě ještě ozdobil portské vítězství Pepe Aquino, jenž zužitkoval snadno přízemní pas zprava od Fábia Vieiry.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com, skysports.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele