24. kolo
27.02.2022 21:30 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Porto nepřemohlo oslabené Gil Vicente, konala se překvapivá dělba bodů

Navýšení náskoku Porta na samém čele tabulky na osm bodů se nekonalo. Nedokázalo totiž využít zaváhání Sportingu, který taktéž v tomto kole nebodoval naplno, a doma s Gil Vicente uhrálo jenom plichtu. Hosté tak potvrdili, že letos zaslouženě usilují o přední pozice a tlačí se zároveň na čtvrtou příčku. Tu okupuje Braga, která musí ataky svého protivníka tvrdě odrážet.

Úspěch hostujícího celku je o to zajímavější, připomene-li fakt, že prakticky po celé utkání museli hrát o jednoho muže v poli méně. Už ve 3. minutě totiž vyfasoval červenou kartu Vitor Carvalho, který ve vyložené brankové možnosti zastavil pronikajícího Evanilsona. Ve finále mohlo být mužstvo Barcelosu rádo, že se aspoň v jeho neprospěch nenařizoval pokutový kop.

Tenhle moment každopádně Gil Vicente nepoložil na kolena, portugalský gigant ani v přesile pravý recept na svého protivníka nenacházel. A protože Dragões žádnou ze svých možností dlouho využívat nedokázali, jal se gólově udeřit outsider tohoto klání. Samuel Lino ve středu hřiště prostrčil balón k Franovi Navarrovi, který nasadil jesličky bránícímu Fábiovi Cardoso a sám před brankářem Diogem Costou v koncovce nezaváhal.

O tři minuty později každopádně bylo vyrovnáno, Evanilson hravě využil sklepnutého balónu od Taremího, další změna skóre ale na řadu nepřišla, a tak Porto teprve počtvrté v této sezóně v Primeira Lize jen remizovalo.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele