19. kolo
23.01.2022 21:30 CET
3 : 1
(2:0)

Reportáž

Mehdi Taremi (© AFP)

Porto s Famalicãem nezaváhalo a na čele už má náskok šesti bodů

Hráči Porta využili i druhého zaváhání mistrovského Sportingu během ledna letošního roku a díky vítězství 3:1 si upevnili první místo v tabulce portugalské nejvyšší soutěže se solidním ziskem třiapadesáti bodů, právě před lisabonským rivalem si vytvořili již šestibodový náskok a jako jediní ze všech osmnácti účastníků v tomto ročníku ještě neprohráli. Naopak hostům skončila čtyřzápasová šňůra bez porážky a jsou šestnáctí se šestnácti body.

Úvodních pětadvacet minut spíše probíhalo v opatrnějším duchu a Famalicão se navíc prezentovalo vynikající defenzívou, nicméně vzápětí jasný favorit této nedělní dohrávky 19. kola z ničeho nic udeřil. Rohový kop Fábia Vieiry z levé strany propadl až před hranici pokutového území, kde stanul zcela osamocený Otávio a svou pohotovou dělovku usměrnil balón přímo k bližší konstrukci kolem marně se natahujícího brankáře Luize Júniora.

Po necelé půlhodině hry mohl navýšit náskok Porta kolumbijský kanonýr Luis Díaz, avšak po vynikající zpětné nahrávce mířil z deseti metrů trestuhodně příliš vysoko. Svěřenci trenéra Sérgia Conceiçãa přeci jen pojistili svůj náskok necelých deset minut před výměnou stran. Tentokráte měl přesnou mušku právě Díaz, jenž převzal parádně načasovanou kolmici do volného prostoru od Otávia a chladnokrevně zavěsil do protější šibenice.

Stejný hráč se mohl prosadit do přestávky ještě jednou, jenomže z bezprostřední blízkosti olízl svým obloučkem pouze břevno. Domácí si pak hlídali těsný náskok a soupeře prakticky k ničemu nepouštěli. V 74. minutě chtěl definitivně rozhodnout střídající íránský forvard Mehdi Taremi, ale v nadějné pozici pálil až na tribuny. FC však přidalo svou třetí branku o čtyři minuty později z pokutového kopu.

Pickel totiž ve vlastní šestnáctce evidentně podrazil Taremiho a na penaltový puntík si míč postavil právě faulovaný hráč. Ten nabídnutou možností nepohrdl a s naprostým přehledem se trefil doprostřed branky. V 85. minutě potkala domácí nepříjemnost, neboť Mateus Uribe nakopl zvednutou podrážkou holeň Pêpêho Rodriguese a rozhodčí Rui Costa mu po přezkoumání videa udělil přímou červenou kartu. Hosté alespoň korigovali stav v nastaveném čase, kdy se po rohovém kopu prosadil dorážející Riccieli.

Autor: Viktor Sandev / vsports.pt, livesport.cz, soccerway.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele