34. kolo
14.05.2022 19:00 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Porto proložilo mistrovské oslavy výhrou nad Estorilem a stanovilo nový ligový rekord

FC Porto vyhrálo na vyprodaném domácím stadiónu 2:0 nad Estorilem a zakončilo mistrovskou sezónu se ziskem 91 bodů. Dosáhlo tak nového rekordu v portugalské nejvyšší soutěži a udělalo dokonalou tečku za vydařenou ligovou sezónou.

Do finále národního poháru, ve kterém může Porto dosáhnout na double, zbývá ještě týden, a tak Sérgio Conceição i s titulem v kapse poslal na hřiště nejsilnější možnou sestavu. Jediná změna proběhla mezi třemi tyčemi, kde si ligový debut v dresu Porta odbyla brankářská trojka Claudio Ramos.

Ten v prvním poločase příliš práce neměl stejně jako jeho brankářský kolega Thiago Silva na druhé straně. Porto sice kontrolovalo míč, ale proti dobře bránícím hostům nedokázalo nebezpečně ohrozit branku.

Hned dvě minuty po změně stran jim s tímto problémem pomohli sami hráči Estorilu. Konkrétně Joãozinho, který sice zabránil tomu, aby se Sanusiho přízemní centr dostal k Evanilsonovi, ale sám jej srazil do vlastní brány a poslal Porto do vedení.

Estoril v letošní sezóně dokázal několikrát překvapit a snažil se i na mistrovské půdě. V 51. minutě po vydařeném protiútoku pálil z hranice pokutového území těsně vedle Arthur. Na druhé straně o pár minut později mohl konečně skórovat Evanilson, ale z malého vápna trefil z otočky pouze břevno.

Stejně dopadl v 64. minutě jeho kolega z útoku Taremi, jenž hlavou nevyužil vynikající centr Otávia. Sám Otávio mohl po chybě v rozehrávce Estorilu o chvíli později skórovat, ale jeho střelu z šestnáctky skvěle vyrazil Silva.

Silva se nenudil a v 68. minutě vytasil výborný zákrok proti Vieirově střele z voleje. Svůj moment slávy zažil také Ramos na druhé straně, když se po prodlouženém centru dokázal rychle přemístit na zadní tyč a vychytal gólovou šanci Mbouly.

Nakonec se však natěšení domácí fanoušci ještě jednoho gólu dočkali. V 88. minutě dostal od Vieiry přihrávku do pokutového území Fernando Andrade a navrátilec z hostování okořenil svůj první start za Porto v sezóně premiérovým ligovým gólem v jeho dresu.

Autor: Martin Jedlička / vsports.pt

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele