1. kolo
08.08.2021 19:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Luis Díaz (© AFP)

Očekávaný start Porta do nové sezóny, doma přehrálo Belenenses

Porto na úvod nové sezóny své fanoušky nezklamalo a doma skolilo o dvě branky jakožto jasný favorit utkání Belenenses. V první půli otevřel skóre Toni Martínez, v té druhé se pak podařilo rozvlnit síť Luisovi Díazovi. Domácí, podobně jako v posledních deseti případech na vlastní půdě, včetně dvou pohárových měření sil, opětovně proti tomuto soupeři neinkasovali.

Že se zkrátka klubu z Lisabonu v Portu už několik let nedaří, prokázaly vlastně hned úvodní pasáže tohoto vzájemného střetnutí. Toni Martínez vykazoval známky velkého entuziasmu a již ve 4. minutě se dostal k povedenému zakončení, brankář Luiz Felipe každopádně předvedl svůj první úspěšný zákrok. V 7. minutě naopak mohli udeřit z tutovky překvapivě hosté.

Jenže že jsou jednoduše portské brány pro Belenenses dlouhodobě prostě zakleté, potvrdil po rychlém brejku jednoznačně Ndour, jenž u zadní tyčky zcela volný pouze minul bránu hájící gólmanem Diogem Costou. V 10. minutě se znovu osmělilo Porto, Joao Mário načechral centr na hlavičku Toniho Martíneze, jenž o chlup minul kýžený a chtěný prostor mezi třemi tyčemi.

Tlak domácích pokračoval i nadále, v 11. minutě se sám před Luizem Felipem zjevil po své účelné kličkované Díaz, na protivníkova muže v rukavicích ale z blízkosti nevyzrál. Až v 19. minutě se Porto dočkalo zasloužené odměny. Otávio vyslal dlouhý pas na hranici šestnáctky, odkud Toni Martínez z halfvoleje svou levačkou zacílil nekompromisně ke vzdálenější tyčce.

Hra se po tomto momentu hodně uklidnila, vyloženější příležitosti na řadu nepřicházely již s takovou dávkou pravidelnosti. Těsně před přestávkou pálil o kousek vedle Sérgio Oliveira, v 65. minutě pak již dokázal skórovat hlavou Díaz po pobídce zprava od Joaa Máriy. Náskok ještě mohli navýšit Taremi nebo stále hladový Toni Martínez, avšak oba v zakončení neuspěli.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele