26. kolo
13.03.2022 19:00 CET
4 : 0
(1:0)

Reportáž

Porto nedalo šanci Tondele a po čtyřgólovém přídělu si upevnilo vedení

Ambiciózní Porto se dokázalo oklepat ze čtvrteční domácí porážky v osmifinále Evropské ligy s francouzským Lyonem (0:1) a tentokráte na ligové scéně nedalo žádnou šanci zachraňující se Tondele, kterou hlavně díky zlepšenému výkonu ve druhém poločase porazilo vysoko 4:0. V tabulce si tak upevnilo vedení se ziskem sedmdesáti bodů a minimálně do pondělí si vytvořilo devítibodový náskok na druhý Sporting.

Tondela držela krok s favorizovaným rivalem až do konce úvodního dějství, pak ale inkasovala z pokutového kopu a po vyloučení Manua Hernanda z poloviny druhého dějství obdržela hned další tři branky během pouhých šesti minut. V tuto chvíli nevyhrála v portugalské nejvyšší soutěži již šestkrát po sobě a nachází se až na šestnácté barážové příčce s jednadvaceti body, na druhou stranu zaostává za patnáctou Aroucou o jediný bod.

Svěřenci trenéra Sérgia Conceiçãa měli jasně navrch od samého začátku a vytvářeli si jednu gólovou možnost za druhou. Nejprve si Wendell vylámal zuby na pozorném brankáři Trigueirovi, poté mířil o kousek nad břevno Pepê a následně hlavičkoval o decimetry vedle levé tyče Mbemba. Jeden z klíčových okamžiků tohoto utkání se zrodil v poslední minutě první půle, kdy se Sagnan snažil odkopnout míč do bezpečí, jenže zasáhl pouze nohu ležícího Mehdiho Taremiho.

Rozhodčí Gustavo Correia po přezkoumání videa nakonec nařídil pokutový kop ve prospěch Porta a nabídnutou možností nepohrdl právě faulovaný íránský kanonýr Taremi, jenž zamířil po zemi do pravého spodního růžku. Tondela se po změně stran držela, avšak v 66. minutě se dostala do obrovských potíží.

Trávník totiž předčasně opustil Hernando, když ve slibně se rozvíjející akci zastavil unikajícího Wendella a po zasloužené druhé žluté kartě ihned uviděl také kartu červenou. Porto zlomilo zápas ve svůj prospěch v rozmezí 73. - 79. minuty, jelikož v tomto období skórovalo dokonce třikrát.

Jeho druhý gól nejprve přidal Wenderson Galeno, který převzal kolmici od Otávia a ze středu pokutového území umístil přízemní pokus k levé konstrukci. Neuběhly ani další tři minuty a přesnou mušku měl i Fábio Vieira, neboť po neúspěšném zakončení Taremiho snadno trefil odkrytý prostor tří tyčí - 3:0. O tři minuty později uzavřel gólový účet střídající Francisco Conceição nekompromisní dělovkou pod břevno ze sedmi metrů.

Autor: Viktor Sandev / vsports.pt, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele