4. kolo
28.08.2021 21:30 CET
1 : 1
(0:0)
Stadión:
 

Reportáž

Famalicão opět obralo Sporting o body

Podobně jako v minulé sezoně nedokázal Sporting nad Famalicãem překvapivě zvítězit. Obhájci titulu dokonce odvraceli nepříznivý vývoj a na konečných 1:1 srovnával João Palhinha až osm minut před koncem. Pro Sporting je to první bodová ztráta v nové sezoně, zároveň znamenající odsun na druhou příčku za Porto, které má aktuálně lepší skóre.

Sporting měl první možnost po standardní situaci, ale krásně kroucený Goncalvesův balón nikdo z hostí hlavou nezasáhl. Na druhé straně dostal krásnou průnikovou přihrávku Rodrigues a sám před Adanem nevyřešil situaci dobře. Také ve 39. minutě měl Rodrigues na kopačce úvodní gól, znovu se objevil sám před Adanem a ten mu rychlým výběhem zmenšil úhel. Famalicão nepříjemně kousalo a dovolovalo si i po změně stran.

Postupný útok a zpětnou přihrávku zakončoval z ideální pozice Jaime a jen o kousíček netrefil hostující branku. Šanci měli i Lisabonští, konkrétně střídající Santos, proti kterému se zaskvěl brankář Junior. Chvíli na to se pokusil Juniora nachytat na švestkách další střídající muž Porro, ale neuspěl.

Sporting si ale koledoval a v 68. minutě už to domácím klaplo. Rodrigues šel proti Adanovi do kličky, ta se mu podařila, ovšem obrana Sportingu se stačila vrátit a v nastalých zmatcích si vstřelila vlastní gól. Sporting byl blízko první porážce, ale situaci stačil zachránit na remízu. V 82. minutě propadl rohový kop na malé vápno a tam João Palhinha srovnal na 1:1. Obrat mohl dokonat Paulinho, ale jeho hlavička mířila jen do připraveného Juniora a konečný výsledek se tedy nezměnil.

Autor: Ondřej Linhart / youtube.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Odmocninka .

Reagovat
smazaný uživatel

Neskutečné .

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele