14. kolo
12.12.2021 19:00 CET
1 : 4
(1:2)
Stadión:
 

Reportáž

Darwin Núñez (© AFP)

Benfica neměla potíže proti zachraňujícímu se Famalicãu

Benfica po nečekaném osmifinálové postupu v Lize mistrů potvrdila dobrou formu na půdě Famalicãa, hlavně díky skvělému vstupu do zápasu a hattricku uruguayského forvarda Darwina Núñeze zvítězila s přehledem o tři branky a udržela se na třetím místě tabulky s jednatřiceti body, za vedoucím Portem i druhým Sportingem tak stále zaostává o bodů sedm. Domácí naopak prohráli potřetí za sebou a jsou stále až patnáctí s pouhými deseti body na kontě.

Svěřenci trenéra Jorgeho Jesuse se dostali do vedení již po necelých šesti odehraných minutách zásluhou již zmiňovaného Núñeze. Ten zužitkoval vynikající akci spoluhráčů na levém křídle, po samostatné akci si navedl míč blíže do středu k hranici pokutového území, odkud naprosto přesně usměrnil skákavý pokus do pravého spodního růžku. Neuběhlo ani dalších osm minut a stejný hráč dokázal skórovat podruhé.

Tentokráte si po dlouhém nákopu z poloviny hřiště naběhl za defenzivu protivníka Rafa Silva a parádním obloučkem našel právě nabíhajícího Núñeze, jenž ve skluzu zavěsil přesně pod břevno. Domácí se od tohoto okamžiku přeci jen trochu osmělili a v polovině úvodního dějství měli blízko ke snížení, nicméně dělovka Bruna Rodriguese z dvanácti metrů prolétla o decimetry vedle protější konstrukce.

Famalicão se dostalo zpět do hry o bodový zisk ve 25. minutě, neboť aktivní Bruno Rodrigues obdržel skákavý pas z pravé strany od střídajícího jmenovce Iva Rodriguese a hlavičkou zblízka dopravil balón do sítě. Při pádu sice narazil hlavou do levé tyče, nicméně po krátkém ošetření byl v pořádku a mohl pokračovat. Stejný hráč pak za další čtyři minuty nevyzrál na připraveného brankáře Vlachodimose a zhruba deset minut před přestávkou na opačné straně mířil těsně nad břevno Weigl.

Benfica definitivně pojistila náskok ihned po změně stran. Rafa Silva totiž převzal tečovanou kolmici od nově příchozího Taarabta a i v obležení tři protihráčů se trefil z dvanácti metrů k pravé tyči - 1:3. "Orli" hráli od této chvíle ve velké pohodě a v 56. minutě zkompletoval svůj hattrick Núñez, jenž vsítil tři góly v jednom utkání během pouhých padesáti minut.

Znovu byl u toho jeho tradiční "parťák" Rafa Silva, se kterým si uruguayský ostrostřelec chytře vyměnil balón a pak po dostatečném důrazu propálil z bezprostřední blízkosti naprosto bezmocného gólmana Luize Júniora. V samém závěru nedělního duelu chtěl alespoň korigovat stav Pickel, avšak po přímém volném kopu hlavičkoval ze šesti metrů pouze do horní tyčky.

Autor: Viktor Sandev / soccerway.com, whoscored.com, vsports.pt

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele