21. kolo
06.02.2022 19:00 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

Porto si poradilo i s Aroucou a před Sportingem stále vede o šest bodů

Favorizované Porto sice nepředvedlo úplně ideální výkon na půdě zachraňující se Aroucy, ovšem díky povedené čtvrthodině druhého dějství nakonec zvítězilo 2:0 a v tabulce zůstává na vedoucí pozici s devětapadesáti body o šest bodů před druhým Sportingem. V tomto ročníku pokračuje v suverénní jízdě, neboť v dosavadních jednadvaceti zápasech hned devatenáctkrát zvítězilo a dvakrát remizovalo. Nováček soutěže zůstává v tabulce patnáctý s osmnácti body.

Jasný favorit tohoto utkání se v prvním poločase spíše trápil, první větší možnost si vytvořil po necelé čtvrthodině hry po chybě domácího celku. K míči se totiž propracoval Fábio Vieira a vzápětí vypálil z pětadvaceti metrů z voleje, ovšem svou šajtlí minul protější konstrukci zhruba o půl metru. Neuběhlo ani dalších šest minut a svěřenci trenéra Sérgia Conceição zahrozili podruhé.

Po akci na levé straně přišla přihrávka před branku a nabíhající Evanilson bez větších potíží rozvlnil síť zcela prázdné branky, ale tato trefa nakonec neplatila kvůli předchozímu pěticentimetrovému ofsajdu. Hosté pokračovali v aktivitě i nadále a do vedení se mohli dostat ve 27. minutě. Na pravém křídle předvedl dravý průnik Otávio a zpětnou přihrávkou vyzval ke skórování aktivního Evanilsona, který však trefil jen stehno bránícího Bassoa.

Porto vsítilo důležitý vedoucí gól necelých deset minut po změně stran. Vitinha převzal balón od Fábia Vieiry, navedl si ho do středu hrací plochy a pak úchvatnou ranou z pětadvaceti metrů zavěsil přímo pod břevno kolem brankáře Arsénia. Neuběhly ani další tři minuty a Porto zvýšilo svůj náskok, jelikož si obránce Chancel Mbemba naskočil na vynikající pas Fábia Vieiry z levé strany a prudkou hlavičkou zamířil k protější konstrukci. Hosté si pak už pohlídali dostatečný náskok a Aroucu do závěrečného hvizdu vůbec k ničemu nepustili.

Autor: Viktor Sandev / livesport.cz, soccerway.com, vsports.pt

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Dokážu si představit jedničku v tomto i následujícím zápase .

Reagovat
smazaný uživatel

Hodina trápení.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele