6. kolo
19.09.2021 21:30 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Sporting napravil výprask z Ligy mistrů, venku těsně přetlačil Estoril

Před tímto vzájemným střetnutím byl v tabulce výše postavený překvapivě Estoril, nováček Primeira Ligy, který v úvodních pěti kolech nezaznamenal jedinou porážku. Tu každopádně přece musel skousávat v ligovém utkání s pořadovým číslem šest, úřadující mistr totiž na jeho půdě vyhrál nejtěsnějším možným způsobem. Sporting spasil z pokutového kopu Pedro Porro.

V 15. minutě si domácí vytvořili první větší možnost. Patrick William se na bližší tyčce propracoval k zakončení hlavou, které směroval na brankáře Adána, a ten musel vytasit reflexivní zákrok, přičemž z dorážky ještě mohl zacílit Gamboa, avšak na hostujícího muže v rukavicích trestuhodně nevyzrál.

Až ve 28. minutě se také výrazněji ozvali hosté, Pedro Porro svou přihrávkou pobídl v šestnáctce Paulinha, který se s míčem poměrně lehce otočil, ovšem gólman Daniel Leite jeho šanci zneškodnil. O pár chvil později hrozil Paulinho opětovně a jeho hlavičku musel před brankovou čárou odvracet pryč bek Joaozinho.

Do druhého dějství vstoupili Leoes hodně zostra, ve 48. minutě se pokoušel skórovat Paulinho, ale jeho pokus, který tečoval bránící Gamboa, skončil smolně pro Sporting pouze na vzdálenější tyčce. V 61. minutě se pak neprosadil Luís Carlos, jehož střelu vyblokoval do zámezí obránce Carles Soria, a tak o osudu duelu musel nakonec rozhodnout ještě jiný moment.

Daniel Leite ve vlastní šestnáctce srazil k zemi podnikajícího Paulinha, s nímž měla obrana Estorilu v podstatě neustálé problémy, sudí Tiago Martins nařídil pokutový kop, jenž proměnil Pedro Porro nekompromisní pumelicí. Domácí se na vyrovnání ve zbývajícím čase nezmohli, snad jen Bruno Lourenco mohl v 80. minutě situaci změnit, nicméně Adán vlastně bez obtíží zasáhl.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele