10. kolo
30.10.2021 20:00 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Benfica na půdě povzbuzeného Estorilu neuspěla a bere jen bod za remízu 1:1

Benfica má za sebou velmi náročný program a v tuto chvíli to vypadá, že jí lehce docházejí síly. Uplynulý víkend totiž uhrála jen divoký nerozhodný výsledek 3:3 v Taça da Liga s Vitórií, nyní nedokázala udržet brzké vedení s Estorilem a kvůli inkasované brance v poslední minutě základní hrací doby získala pouze bod za výsledek 1:1. Její největší rivalové naopak nezaváhali a SL se tak tabulkou propadlo na třetí pozici s pětadvaceti body.

Jeden z hlavních adeptů na ligový titul nyní zaostává za vedoucím Portem i druhým Sportingem o jeden bod, domácí celek naopak pokračuje ve svém překvapivém tažení a nachází se na velmi solidní páté pozici s devatenácti body jen o skóre za čtvrtou Bragou. Svěřenci kouče Jorgeho Jesuse přitom vstoupili do tohoto duelu naprosto fantasticky a již po necelých dvou odehraných minutách vedli zásluhou Lucase Veríssima.

Ten se po rohovém kopu z levé strany v podání Joãoa Mária odpoutal od svých bránících strážců a hlavičkou z pěti metrů zamířil přímo k bližší tyči. Hosté tlačili i v následujícím průběhu a až do konce úvodního dějství si vytvořili několik střeleckých pokusů, ovšem brankář Leite Figueira neměl ani s jedním z nich větší potíže. Druhá půle přeci jen působila o něco vyrovnanějším dojmem, Praia mohla vyrovnat necelých sedm minut po změně stran.

K přímému volnému kopu z více jak třiceti metrů se totiž postavil Lucas Áfrico a gólman Vlachodimos měl co dělat, aby balón odvrátil na rohový kop. Když už se zdálo, že se výsledek měnit nebude, tak v 90. minutě nečekaně vyrovnal hlavou Loreintz Rosier po rohovém kopu Andrého Franca a Benfice pak prakticky nezbyl žádný čas na jakoukoli odpověď.

Autor: Viktor Sandev / vsports.pt, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele