1. kolo
07.08.2021 21:30 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

Braga odstartovala ligové počínání dobře, Marítimo přehrála o dvě branky

Braga si dokázala spravit náladu po nepodařeném vystoupení v rámci Supertacy a v prvním kole Primeira Ligy si poradila na vždy nevyzpytatelné ostrovní půdě ve Funchalu. Marítimo tak vstup do tohoto ročníku nemůže hodnotit úplně pozitivně, zatím totiž nevstřelilo jedinou branku, pokud do statistik započítáme i ty z nedávného střetnutí Tacy de Liga s Boavistou.

Nutno však podotknout, že domácí jakožto mírní outsideři drželi aspoň nerozhodný výsledek zhruba hodinu hry. Nicméně následně jejich sok poprvé gólově udeřil, během poměrně krátké chvíle též podruhé, a adekvátní odpověď se ve zbývajícím čase zkrátka nenašla. První poločas ještě klíčové momenty, ba ani velký počet vyloženějších šancí, nenabídl, druhý už však ano.

Hosté se poprvé osmělili v 8. minutě hry, Ricardo Horta vyzkoušel svou pravačku ze střední vzdálenosti, avšak bránu Marítima minul. Na opačné straně se snažil o změnu skóre Edgar Costa z přímého kopu, míč ovšem směroval jen do zámezí. Ve 39. minutě se do velmi dobré střelecké pozice propracoval domácí náhradník Alipour, jenže pouze nešikovně přestřelil.

Opravdu až v poslední třetině herního času tohoto klání začala Braga úřadovat. V 59. minutě ještě Mario González mířil do míst, kde stál připravený gólman Miguel Silva, o pár okamžiků později ale kapituloval, to když pas z rohového čtvrtkruhu od Ricarda Horty sklepl Fransérgio pro skórujícího Raúla Silvu. Výhru poté ještě pojistil z přímáku vážně parádně Ricardo Horta.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele