32. kolo
30.04.2022 22:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Dvojnásobně oslabené Belenenses podlehlo Braze a opět se tak přiblížilo k pádu do druhé ligy

Tradiční účastník Primeira Ligy Belenenses sehrál nesmírně důležitý zápas o setrvání mezi portugalskou elitou s favorizovanou Bragou, které však momentálně o nic nejde, a hlavně kvůli nedisciplinovanosti ji podlehl nejtěsnějším poměrem 0:1. V tabulce proto zůstává na poslední osmnácté pozici s pětadvaceti body a v tuto chvíli to vypadá, že v závěrečných dvou kolech bude bojovat alespoň o účast v baráži.

Domácí celek zaostává za šestnáctým Moreirense o jediný bod, jenomže na patnáctou Aroucu má manko propastných pěti bodů a tento rozdíl se již bude velmi těžko smazávat. Hosté jsou čtvrtí se ziskem dvaašedesáti bodů a na této příčce letošní ročník také zakončí. Jasný outsider sehrál se svým konkurentem vyrovnanou bitvu, jenomže v závěrečné desetiminutovce dostal dvě červené karty a SC poté rozhodlo o svém úspěchu v 90. minutě.

Domácí hráli od samého začátku odhodlaně a po herní stránce drželi s Bragou krok, jenomže stejně jako v předchozím průběhu této sezóny se nedokázali prosadit. Gólové šance byly k vidění na obou stranách, nicméně brankáři předváděli vynikající zákroky a nepřipouštěli změnu skóre. Belenenses mělo nejblíže k vytoužené brance v polovině druhého dějství, kdy střílený centr střídajícího Francisca Teixeiry z pravého křídla orazítkoval vzdálenější konstrukci.

Jeho naděje na tříbodový zisk definitivně zhasla v 83. minutě, protože nově příchozí Sandro hodně nevybíravým způsobem přišlápl koleno Andrého Horty a rozhodčí André Narciso mu bez jakýchkoli pochybností udělil přímou červenou kartu. Hosté se pak prosadili v poslední minutě základní hrací doby. Ricardo Horta se po přízemním centru Castra z pravé strany opřel do balónu ze čtrnácti metrů a po zemi ho usměrnil do sítě za záda bezmocného gólmana Felipeho. Zmar CF byl dokonán ve čtvrté minutě nastavení, neboť Sphephelo Sithole byl taktéž po právu vyloučen za hodně surový zákrok na rozběhnutého Yana Couta.

Autor: Viktor Sandev / vsports.pt, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele