9. kolo
23.10.2021 19:00 CET
1 : 3
(1:2)

Reportáž

Mehdi Taremi (© AFP)

Taremiho hattrick zařídil výhru Porta nad Tondelou

Porto navázalo na důležité vítězství v Lize mistrů s italským AC Milán a tentokráte otočilo vývoj na půdě rozehrané Tondely, když nakonec díky hattricku íránského kanonýra Mehdiho Taremiho zvítězilo po výsledku 3:1. V ligové tabulce se proto udrželo na druhém místě se třiadvaceti body a za vedoucí Benficou stále zaostává o jediný bod. CD naopak nenavázalo na předchozí dvě výhry a s devíti body ji patří jedenáctá pozice.

Jasný outsider tohoto sobotního duelu přitom začal naprosto fantasticky a už po necelých čtyřech odehraných minutách šel do vedení. Salvador Agra rozehrál přímý volný kop z levé strany a před hranicí brankového území našel hlavu Neta Borgese, jehož pokus zapadl k protější tyči mimo dosah brankáře Dioga Costy. Hosté od tohoto okamžiku přidali a tlačili se za vyrovnáním, což se jim povedlo přesně po dvaceti minutách hry.

Na pravém křídle odvedli skvělou práci Otávio s Joãem Márioem, přihrávka druhého jmenovaného pak propadla až právě k nabíhajícímu Taremimu a ten bez větších potíží rozvlnil síť. Domácí výběr si výrazně zkomplikoval situaci ve 28. minutě, jelikož Iker Undabarrena zastavil ve vyložené brankové možnosti unikajícího íránského kanonýra a rozhodčí Veríssimo mu naprosto po právu udělil přímou červenou kartu.

Taremi otočil vývoj tohoto střetnutí necelých pět minut před poločasovou přestávkou, když se po standardní situaci z dvaadvaceti metrů a nejistém zákroku gólmana Trigueiry dostal k dorážce a zblízka usměrnil balón do bližšího spodního růžku. Hosté si po změně stran s přehledem hlídali jednobrankový náskok a soupeře vůbec k ničemu nepouštěli, své vítězství mohli definitivně pojistit v 70. minutě.

To totiž dopravil balón mezi tři tyče Marcano, ale jeho trefa přeci jen neplatila kvůli zřetelnému ofsajdu. V 79. minutě tak přišla další chvíle pro Taremiho, jenž tak zkompletoval svůj hattrick během devětapadesáti minut. V tuto chvíli obdržel přesně načasovanou kolmici proti noze od Fábia Vieiry a chytrou šajtlí překonal naprosto bezmocného Trigueiru, ve zbývajícím průběhu již k ničemu nebezpečnému nedošlo.

Autor: Viktor Sandev / vsports.pt, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele