27. kolo
20.03.2022 21:45 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Lídr soutěže zvládl městské derby s Boavistou a na čele tabulky si udržel šestibodový náskok

Favorizované FC Porto po neúspěšném osmifinále Evropské ligy s francouzským Lyonem (0:1 a 1:1) přeci jen zvládlo poslední duel před čtrnáctidenní reprezentační přestávkou a v očekáváném městském šlágru s Boavistou nakonec zvítězilo nejtěsnějším poměrem 1:0, když krátce po půlhodině hry skóroval Fábio Vieira. Svěřenci trenéra Sérgia Conceiçãa se proto udrželi na čele Primeira Ligy se ziskem třiasedmdesáti bodů.

Sedm kol před koncem tedy stále drží nadějný šestibodový odstup před druhým Sportingem a před třetí Benficou mají téměř nedostižný dvanáctibodový náskok, jejich nedělní protivník se nachází na třinácté příčce se sedmadvaceti body a před šestnáctou barážovou pozicí Tondely je o bodů pět. Suverén letošního ročníku, který ani jednou neprohrál v dosavadních sedmadvaceti ligových zápasech, odstartoval dle očekávání velmi aktivně.

Poprvé zahrozil již ve 3. minutě, kdy prudce hlavičkoval Vitinha, ale uprostřed branky předvedl vynikající zákrok gólman Bracali. Přesně po odehrané čtvrthodině zakončoval stejný hráč zhruba z deseti metrů, jenomže levou tyč minul o několik decimetrů. Rozhodující okamžik nastal ve 32. minutě, neboť Fábio Vieira využil parádního sklepnutí na prsa i následné finální přihrávky od Evanilsona a balón nekompromisně uklidil do pravého spodního růžku.

Do konce prvního dějství se nic dalšího nestalo, hosté mohli navýšit svůj náskok krátce po hodině hry. Abascal totiž ve vlastní šestnáctce jasně podrazil nebezpečného Fábia Vieiru a rozhodčí Artur Soares Dias okamžitě nařídil penaltu, ovšem v důležitý moment selhal Evanilson a nepřekonal fantastického Bracaliho, jenž po úžasném tygřím skoku brilantně zlikvidoval i dorážku Vieiry.

Brazilec Evanilson chtěl napravit své předchozí zaváhání v 80. minutě, nicméně jeho skákavá střela z ideální pozice orazítkovala vzdálenější konstrukci. Boavista hned dvakrát mohla potrestat neproměněné možnosti protivníka, avšak nejprve hlavičkoval bývalý Slávista Musa pouze do břevna, pak Porozo v nastaveném čase zblízka nepřekonal vynikajícího brankáře Dioga Costu a závěrečná rána Gustava z dvaceti metrů byla zablokována.

Autor: Viktor Sandev / vsports.pt, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele